Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αναστασία Ματωνάκη: «Η Pfizer δίπλα στις Startup της Υγείας»

Η Pfizer στέκεται δίπλα στις Startup εταιρείες της Υγείας με στόχο να ενισχύσει το ψηφιακό μέλλον τον κλάδο και τις ιδέες που συμμετέχουν σε αυτόν.

Η Αναστασία Ματωνάκη, Sr. Manager, Ecosystem and Open Innovation, στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη, μιλά για το πρόγραμμα start4health challenge, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως στόχος της εταιρείας είναι η εντοπίσει και να προωθήσει τις ιδέες εκείνες που θα διαμορφώσουν το ψηφιακό μέλλον της Υγείας.

StartupperGr: Σε ποιους απευθύνεται το start4health challenge;

Αναστασία Ματωνάκη: Το start4health απευθύνεται σε ελληνικές Startup εταιρείες οι οποίες αναπτύσσουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, με στόχο να εντοπίσει και να προωθήσει εκείνες τις ιδέες που μπορούν να διαμορφώσουν το ψηφιακό μέλλον της Υγείας.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Accelerator) που εστιάζει στο περιβάλλον της Ψηφιακής Υγείας και τους διάφορους κλάδους του, αναζητώντας προϊόντα και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας που μπορούν να βελτιώσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, να ενισχύσουν και να εξατομικεύσουν τη θεραπευτική διαδικασία, να παρέχουν έξυπνη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για εξ αποστάσεως παρακολούθηση και υποστήριξη, να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της διάγνωσης και να αυξήσουν τη συμμετοχή των ασθενών, τις γνώσεις και την ευαισθητοποίησή τους για την Υγεία.

Όπως καταλαβαίνετε, όλο αυτό δεν είναι απλώς κάτι νέο, είναι το αύριο για την Υγεία!

StartupperGr: Πιστεύετε ότι στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας υπάρχουν ταλέντα που μπορούν να συνεισφέρουν στο στόχο της διαμόρφωσης του μέλλοντος της Υγείας, που θέτει το CDI;

Αναστασία Ματωνάκη: Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του εδώ στη Θεσσαλονίκη, το CDI έχει επενδύσει στις δυνατότητες και τα ταλέντα του τοπικού οικοσυστήματος.

Για εμάς, δράσεις και προγράμματα όπως το start4health δεν αρχίζουν και τελειώνουν με την διαγωνιστική διαδικασία. Αυτή είναι το πρόκριμα, είναι η ευκαιρία για να αναδειχθούν τα σπουδαία ταλέντα και οι λαμπρές ιδέες και η ευκαιρία για εμάς να συνεργαστούμε μαζί τους για να αλλάξουμε το μέλλον της Υγείας.

Αυτό ακριβώς κάναμε και στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Elevate Greece το καλοκαίρι του 2021: ο νικητής του Διαγωνισμού Καινοτομίας με επίκεντρο τον ασθενή, που κέρδισε το έπαθλο των 20.000 ευρώ, βρίσκεται σήμερα σε συζητήσεις με το CDI για συνεργασία.

Ανάλογες ευκαιρίες θα δοθούν και σε άλλες πρωτοβουλίες που θα παρουσιάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Η συνεργασία, η ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών μόνο οφέλη μπορεί να έχει για όλους.

StartupperGr: Άρα σε τι έχουν να προσβλέπουν οι συμμετέχοντες στο start4health;

Αναστασία Ματωνάκη: Πέρα από τα χρηματικά έπαθλα, οι ομάδες μέσω της συμμετοχής τους θα έχουν την ευκαιρία να βελτιστοποιήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων, να βελτιώσουν την αξία των προτάσεων τους, να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά και, ενδεχομένως, να εξασφαλίσουν μια μελλοντική συνεργασία με την Pfizer.

StartupperGr: Ποια είναι η διαδικασία του Προγράμματος;

Αναστασία Ματωνάκη: Το Το start4health θα έχει διάρκεια τριών μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαδοχικές φάσεις:
– την Ανοιχτή Πρόσκληση
– τον Επιταχυντή (Accelerator)
– την Demo Day.

Η φάση της Ανοιχτής Πρόσκλησης θα διαρκέσει από τις 28 Μαρτίου έως τις 29 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί με την επιλογή πέντε προτάσεων που θα ξεχωρίσουν.

Οι προτάσεις αυτές θα περάσουν στην επόμενη φάση, του Επιταχυντή, όπου μέσα από ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων (από τον Ιούνιο ως τα μέσα Ιουλίου) οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω τις προτάσεις τους με την υποστήριξη μεντόρων και coaches από το οικοσύστημα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών της Pfizer.

Το Πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την Demo Day, στη διάρκεια της οποίας οι εξελιγμένες και ώριμες πλέον προτάσεις θα παρουσιαστούν σε μια Κριτική Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας και των Επιχειρήσεων.

Η Επιτροπή θα επιλέξει και θα βραβεύσει τις δύο καλύτερες προτάσεις με χρηματικά έπαθλα 25.000 και 10.000 ευρώ για την πρώτη και δεύτερη νικήτρια ομάδα, αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το star4health accelerator δείτε εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις