Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ερευνήτρια βιοτεχνολογίας του MIT “τρέχει” το ηλεκτρονικό παιχνίδι Doom χρησιμοποιώντας βακτήρια του εντέρου

Η Lauren Ramlan δεν ξεκίνησε το παιχνίδι σε μια ψηφιακή προσομοίωση βακτηρίων, αλλά μετέτρεψε πραγματικά βακτήρια σε pixel.

Mία ερευνήτρια βιοτεχνολογίας του MIT κατάφερε να “τρέξει” το εμβληματικό ηλεκτρονικό παιχνίδι Doom χρησιμοποιώντας πραγματικά βακτήρια του εντέρου. Η Lauren Ramlan δεν ξεκίνησε το παιχνίδι σε μια ψηφιακή προσομοίωση βακτηρίων, αλλά μετέτρεψε πραγματικά βακτήρια σε pixel.

Συγκεκριμένα,  δημιούργησε μια οθόνη μέσα σε ένα κυτταρικό τοίχωμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από βακτήρια E. coli. Η οθόνη 32×48 1-bit μπορεί να μην έχει την καλύτερη ανάλυση, αλλά η ερευνήτρια έβαλε στα βακτήρια φθορίζουσες πρωτεΐνες για να τα κάνει να ανάψουν ακριβώς όπως τα ψηφιακά pixel.

Ο ρυθμός καρέ επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα, πιθανώς λόγω του γεγονότος ότι τα βακτήρια δεν προορίζονταν ποτέ να εμφανίζουν 3D βιντεοπαιχνίδια. Χρειάζονται 70 λεπτά για τα βακτήρια να φωτίσουν ένα καρέ του παιχνιδιού και άλλες οκτώ ώρες για να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση. Αυτό μεταφράζεται σε σχεδόν εννέα ώρες ανά καρέ, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν περίπου 600 χρόνια για να παίξει κάποιος το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αν και αυτό δεν θα παρουσιάσει την πιο ομαλή εμπειρία παιχνιδιού, εξακολουθεί να είναι μια πολύ καλή ιδέα. Επίσης, αποδεικνύει περαιτέρω τη θεωρία ότι το Doom μπορεί να “τρέξει” σχεδόν σε οτιδήποτε. Το παιχνίδι έχει “τρέξει” σε τεστ εγκυμοσύνης, νευρώνες εγκεφάλου αρουραίων, ακόμη και μέσα σε άλλους τίτλους, όπως η συνέχεια Doom II και το Minecraft.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις