Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία JSS και InSyBio για την εφαρμογή τεχνικών ιατρικής ακριβείας στις κλινικές δοκιμές

Τη στρατηγική συνεργασία τους πάνω σε κλινικές και προκλινικές μελέτες, με στόχο τη μείωση του χρόνου και του κόστους έγκρισης θεραπειών και φαρμάκων αλλά και την εξασφάλιση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς τους, ανακοίνωσαν οι JSS Medical Research και InSyBio.

Η JSS, μεγάλη εταιρεία κλινικών ερευνών (Clinical Research Organization – CRO) Καναδικής ιδιοκτησίας, με εκτεταμένη διεθνή παρουσία, θεωρείται πρωτοπόρος στο χώρο της έρευνας στον τομέα της υγείας. Από την άλλη, η “δική μας” InSyBio, προερχόμενη από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα “όπλα” της ελληνικής επιστημονικής Startup σκηνής.

Η τεχνολογία ανίχνευσης βιολογικών δεικτών και μηχανικής μάθησης που έχει αναπτύξει, επιτρέπει τη στοχευμένη επιλογή ασθενών και την αξιοσημείωτη μείωση του κινδύνου αποτυχίας και του κόστους των κλινικών δοκιμών. Παράλληλα η προσέγγιση της InSyBio βελτιώνει την περίθαλψη των ασθενών βοηθώντας στον εντοπισμό των ομάδων ασθενών που πρέπει να λάβουν μια θεραπεία ή ένα φάρμακο.

Προβλέποντας, λοιπόν, στη μετατόπιση της βιομηχανίας σε μια προσέγγιση ιατρικής ακριβείας με βάση τις ενδείξεις, η JSS συνεργάζεται με την InSyBio και ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της παρέχοντας στους πελάτες της τα εργαλεία για:

  • Επιτάχυνση των προκλινικών δοκιμών για τον σχεδιασμό καινούργιων φαρμάκων
  • Εφαρμογή μιας συνιστώσας ανίχνευσης βιοδεικτών στη διαδικασία κλινικών δοκιμών για τη μεγιστοποίηση της πιθανότητας επιτυχίας μέσω στοχευμένης επιλογής ασθενών
  • Παροχή προγνωστικών βιοδεικτών και μοντέλων μηχανικής μάθησης για επιλογή ασθενών και πρόβλεψη αποτελεσμάτων, επιτρέποντας την εφαρμογή ιατρικής ακριβείας σε φάρμακα και θεραπείες
  • Προσδιορισμό προφίλ ανταποκρινόμενων και μη ανταποκρινόμενων που δεν καλύπτονται από ένα συγκεκριμένο φάρμακο, αποκαλύπτοντας νέες ευκαιρίες μάρκετινγκ για νέα φάρμακα
“Η κλινική έρευνα στη σύγχρονη εποχή”

«Εμείς στην JSS προσβλέπουμε στην ενίσχυση του πακέτου υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες με τις μοναδικές δεξιότητες και αποτελέσματα ανάλυσης που προσφέρει το InSyBio. Πιστεύουμε ότι αυτό φέρνει την κλινική έρευνα και την προκύπτουσα ανάλυση των δεδομένων στη σύγχρονη εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και σε ένα πιο προχωρημένο στάδιο με καλύτερα ταχύτερα ακριβέστερα αποτελέσματα στην κλινική ερευνητική διαδικασία» δήλωσε ο CEO & CSO της JSS, Dr. John Sampalis.

Ο Λάμπρος Διγώνης, CEO της InSyBio, σημείωσε «Αυτή η πρωτοποριακή συνεργασία με τη JSS θα βοηθήσει να τεθεί ένα σημαντικό προηγούμενο για όλες τις μελλοντικές κλινικές δοκιμές και να ανέβει το τα ποσοστά επιτυχίας τους. Η επέκταση της αγοράς της JSS σε συνδυασμό με τις αναλυτικές τεχνολογίες αιχμής της InSyBio, που εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια των κλινικών δοκιμών, προσφέρει στις κορυφαίες φαρμακευτικές βέλτιστη επιλογή ασθενών, ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αποτυχίας της δοκιμής και επιτρέπει πολύ μικρότερο χρόνο ολοκλήρωσης των κλινικών δοκιμών σε πολύ χαμηλότερο κόστος.»

Η InSyBio

Η InSyBio είναι μια διεθνής εταιρεία βιοπληροφορικής που προσφέρει στον ιατρικό τομέα, τις κλινικές δοκιμές και τις βιομηχανίες τροφίμων / διατροφής στοχευμένη ανακάλυψη βιολογικών δεικτών και υψηλής ακρίβειας προγνωστικές αναλύσεις.

Οι λύσεις της παρέχουν στα R&D τμήματα φαρμακευτικών, ερευνητικών ινστιτούτων και εταιρειών τροφίμων / διατροφής τα αναλυτικά και υπολογιστικά μέσα για την εκπλήρωση των απαιτητικών ερευνητικών στόχων και στόχων καινοτομίας (όπως η εύρεση βιολογικών δεικτών και προγνωστικών μοντέλων υψηλής ακρίβειας).

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας ολοκληρωμένης, software-as-a-service πλατφόρμας μηχανικής μάθησης, η οποία ενοποιεί multi-omics δεδομένα μειώνοντας τον αριθμό των απαιτούμενων δειγμάτων και πρόσθετων πειραμάτων επικύρωσης.

Από το 2013, η InSyBio έχει συνεργαστεί με εκατοντάδες ακαδημαϊκούς, μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, νοσοκομεία και ερευνητικά κέντρα επιτρέποντάς τους να εντοπίσουν βιοδείκτες, με αύξηση κατά τουλάχιστον 10% στην προβλεπτική ακρίβεια και μείωση κατά τουλάχιστον 80% στο κόστος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις