Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γαλλία και Γερμανία εναντίον Αμερικής με “ευρωπαϊκό οικοσύστημα cloud computing”

Την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν ένα “οικοσύστημα cloud computing” με στόχο να μειώσουν την εξάρτηση της Ευρώπης από αμερικανικούς κολοσσούς όπως η Amazon, η Microsoft και η Google, ανακοίνωσαν Γαλλία και Γερμανία.

Το νέο project των δύο χωρών θα ονομάζεται Gaia-X και θα θεσπίσει κοινά πρότυπα για την αποθήκευση και την επεξεργασία δεδομένων σε διακομιστές που είναι τοποθετημένοι τοπικά και συμμορφώνονται με τους αυστηρούς νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Peter Altmaier, μιλώντας στο Βερολίνο, δήλωσε ότι το Gaia-X θα βοηθήσει στην επιβεβαίωση της τεχνολογικής κυριαρχίας της Ευρώπης και κάλεσε άλλες χώρες και εταιρείες να συμμετάσχουν.

“Δεν είμαστε η Κίνα, δεν είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες, είμαστε ευρωπαϊκές χώρες με τις δικές μας αξίες και με το δικό μας οικονομικό συμφέρον που θέλουμε να υπερασπιστούμε”, δήλωσε ο Γάλλος ομόλογός του Bruno Le Maire, σε κοινή τηλεοπτική συνέντευξη τύπου στο Παρίσι.

Η πρωτοβουλία έρχεται καθώς οι δύο χώρες εντείνουν την οικονομική συνεργασία τους για να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε πρώτη φάση, στο Gaia-X θα συμμετάσχουν 22 γαλλικές και γερμανικές εταιρείες, μέσω ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που θα δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό.

«Η οικοδόμηση μιας ευρωπαϊκής εναλλακτικής είναι δυνατή μόνο αν παίξουμε συλλογικά», δήλωσε ο Michel Paulin, Διευθύνων Σύμβουλος του ανεξάρτητου γαλλικού παρόχου υπηρεσιών cloud OVHcloud. Σύμφωνα με το Reuters, οι πρώτες υπηρεσίες cloud πρόκειται να προσφερθούν το 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις