Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

7 μετοχές – «διαμαντάκια» που πρέπει να επενδύσετε!

Οι υποτιμημένες μετοχές αποτελούν μια ευκαιρία να κερδίσει κανείς αρκετές φορές περισσότερα από τον μέσο όρο, όμως αυτή η προοπτική ενέχει τόσο υψηλό κίνδυνο όσο και υψηλά κέρδη

Η τρέχουσα γεωπολιτική κρίση επηρεάζει σημαντικά την χρηματιστηριακή αγορά , προκαλώντας διάφορες διακυμάνσεις.

Εάν ο επενδυτικός σας στόχος είναι να επιτύχετε αποδόσεις υψηλότερες της αγοράς, υπάρχουν συμβιβασμοί και ορισμένοι κίνδυνοι που θα πρέπει να αναλάβετε.

Ένα χαρτοφυλάκιο θα πρέπει να συνδυάζει όλα τα είδη περιουσιακών στοιχείων, από μετοχές με μερίσματα για σταθερή δημιουργία εισοδήματος έως υποτιμημένους τίτλους με δυνατότητες για υψηλά κέρδη.

Οι υποτιμημένες μετοχές, στην πραγματικότητα αξία τους είναι υψηλότερη από την αγοραία αξία, σύμφωνα με εκθέσεις οικονομικών εμπειρογνωμόνων.

Αντικειμενικά, θα έπρεπε να αξίζουν περισσότερο και είναι λογικό για τους επενδυτές που επιθυμούν να αντλήσουν κεφάλαια να στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε τέτοιου είδους «ευκαιρείες».

Η επένδυση σε υποτιμημένες εταιρείες ενέχει κινδύνους. Για τους συντηρητικούς επενδυτές, αρκεί η μερική προσθήκη τέτοιων περιουσιακών στοιχείων σε ένα χαρτοφυλάκιο.

Όσοι, βέβαια, επιζητούν τις υψηλότερες δυνατές αποδόσεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα επιθετικό χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης για τον εαυτό τους.

Έχοντας αυτό κατά νου, επισημαίονται 7 εταιρείες εξυπηρετούν τέτοιου είδους στρατηγικές ανάπτυξης.

 1. Advanced Micro Devices (AMD)

Στις 14 Φεβρουαρίου 2022, η AMD ολοκλήρωσε την εξαγορά της Xilinx, η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει τα κέρδη και τις ελεύθερες ταμειακές ροές της εταιρείας. Μια δεύτερη εξαγορά πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2022, όταν η AMD εξαγόρασε την Pensando, η οποία θα επιταχύνει την παρουσία της AMD στην αγορά του cloud, των επιχειρήσεων και των περιφερειακών εφαρμογών.Περαιτέρω εξαγορές θα οδηγήσουν την αύξηση των εσόδων της AMD και είναι πιθανό οι επενδυτές να υποτιμήσουν τις δυνατότητες εσόδων και κερδών της AMD. Η κυκλοφορία νέων προϊόντων κατά τη διάρκεια του 2022 είναι επίσης πιθανό να έχει απήχηση στους υφιστάμενους πελάτες και να προσελκύσει νέους, ενισχύοντας με τη σειρά της την αξία της.

2. Astra Space (ASTR)

Η Astra Space είναι μια ιδιωτική διαστημική εταιρεία των ΗΠΑ. Τον Νοέμβριο του 2021, ο πύραυλός της Astra 0007 απογειώθηκε από το Kodiak και έφτασε σε τροχιά, έκτοτε η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά 42%. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι αντίκτυπο θα έχουν μελλοντικές επιτυχημένες εκτοξεύσεις.

Η Astra Space έχει προγραμματίσει πολλές εκτοξεύσεις για το 2022 και σκοπεύει να περάσει από τη φάση των «δοκιμών« στην «εμπορευματοποίηση». Τα έσοδα προβλέπεται να αυξηθούν μέχρι το τέλος του έτους. Η εταιρεία διαθέτει καθαρή ταμειακή θέση που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει άλλα 2 χρόνια, γεγονός που την καθιστά ελκυστική για τους επενδυτές.

3. Moderna (MRNA)

Μπορεί να υποστηριχθεί ότι η πανδημία Covid-19 αρχίζει να υποχωρεί, αλλά το μέλλον είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Η Moderna πιστεύει ότι ο ιός κινείται προς μια ενδημική φάση και η ανθρωπότητα θα πρέπει απλώς να ζήσει μαζί του. Οποιαδήποτε εξέλιξη και αν ακολουθήσει, η χρήση εμβολίων θα παραμείνει μια αναγκαία προτεραιότητα. Η Moderna αναμένει ήδη σημαντικές παραγγελίες για το Spikevax το 2022 και πέραν αυτού το 2023.

Η Moderna έχει συνολικά 44 προγράμματα σε εξέλιξη. Τα σημαντικότερα από αυτά θα είναι ένα εμβόλιο κατά της γρίπης και ένα εμβόλιο κατά του HIV. Οι επιτυχείς εξελίξεις θα εκτοξεύσουν τις μετοχές του εκδότη προς τα πάνω.

4. GitLab (GTLB)

Η πλατφόρμα GitLab βρίσκεται στο επίκεντρο της συγγραφής του κώδικα που χρειάζεται η πληροφορική για την κατασκευή της επόμενης γενιάς κορυφαίων εφαρμογών. Πρόκειται για κρίσιμο λογισμικό που μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται παρά τον πληθωρισμό της αγοράς. Η ευκαιρία της αγοράς-στόχου για την GitLab στην αγορά DevOps ανέρχεται σε περίπου 32 δισ. στερλίνες (40 δισ. δολάρια).

5. Rivian Automotive (RIVN)

Η Rivian παρήγαγε 2553 ηλεκτρικά οχήματα το πρώτο τρίμηνο του 2022 και σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της μέχρι το τέλος του έτους. Η συνεργασία τους με την Amazon παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς εγγυάται τη σταθερή ταμειακή ροή της εταιρείας και αυξάνει την εμπιστοσύνη στη μάρκα.

6. Sibanye Stillwater Limited (SBSW)

Όσοι επιθυμούν να αντισταθμίσουν τη μεταβλητότητα του fiat currency θα μπορούσαν να στραφούν στην πλατίνα. Το μέταλλο παραμένει στα επίπεδα του 2016 λόγω της αδυναμίας της παγκόσμιας παραγωγής οχημάτων, αλλά οι απειλές για τις ρωσικές εξαγωγές ή η ανανεωμένη ζήτηση από τους επενδυτές θα μπορούσαν να τερματίσουν το πλεόνασμα.

Οι μετοχές της Sibanye έχουν εξαιρετικά χαμηλή αποτίμηση σε σύγκριση με την αγορά και τους ομολόγους τους. Η μερισματική τους απόδοση είναι 8%. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ισχυρή ταμειακή θέση και καλά επίπεδα χρέους, ενώ σχεδιάζει να μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες τα επόμενα χρόνια.

7. WeWork (WE)

Η εταιρεία υπερεκτιμήθηκε οικονομικά, έδωσε προτεραιότητα στην ανάπτυξη έναντι της κερδοφορίας και της σταθερότητας και βρισκόταν κοντά στην κατάρρευση.

Όμως, η WeWork διαθέτει ένα ενδιαφέρον προϊόν που αποδείχθηκε εκπληκτικά ανθεκτικό στη μετα-πανδημική περίοδο.

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της τάξης των 3,5 δισ. λιρών (4,4 δισ. δολάρια) προσφέρει δυνατότητες ανόδου. Εάν κάποια στιγμή η εταιρεία καταφέρει να επιτύχει >90% χρησιμοποίηση, η μετοχή θα μπορούσε να πολλαπλασιαστεί, σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις