Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο οίκος αξιολογήσεων Weiss έβγαλε τη πρώτη αναφορά του για 74 κρυπτονομίσματα!

Ο αμερικανικός οίκος αξιολογήσεων Weiss, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται σαν ανεξάρτητος, ανακοίνωσε τις αξιολογήσεις του για πολλά κρυπτονομίσματα και έχει φέρει μια αναστάτωση στο χώρο και πολλές συζητήσεις. Παράλληλα έφερε και μια επίθεση Distributed Denial of Service (DDoS) από την Ν. Κορέα στο site του λίγο πριν την ανακοίνωσή των πρώτων αξιολογήσεων!

Όταν ακούμε για οίκους αξιολόγησης μας έρχεται αυτόματα στο μυαλό η γνωστή τριάδα των Standard & Poor’s (S&P)Moody’s και Fitch Group. Αυτές αποτελούν “παγκόσμια” πρότυπα που εμπιστεύονται κεντρικές τράπεζες, κυβερνήσεις και κυρίως επενδυτές για να έχουν μια έγκυρη εκτίμηση για την εταιρεία ή τα ομόλογα μια χώρας πριν επενδύσουν σε αυτά. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι οίκοι αξιολόγησης στις ΗΠΑ κυρίως, με την Ευρώπη και Κίνα να προσπαθούν να μπουν στο παιχνίδι, χωρίς αποτέλεσμα.

Εφόσον οι επενδυτές ή οι κεντρικές τράπεζες ζητάνε αξιολογήσεις από την μεγάλη τριάδα πολλές εταιρείες απευθύνονται σε αυτή και πληρώνουν για να τις αξιολογήσουν! Η Weiss Ratings λειτουργεί από την δεκαετία του 1970 και ακολουθεί μια διαφορετική τακτική μια και δεν πληρώνεται από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για τις αξιολογήσεις της αλλά από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές! Όπως καταλάβατε προσφέρει τις αξιολογήσεις με συνδρομή.

Η Weiss Ratings καλύπτει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επενδυτικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο και ειδικά στις ΗΠΑ και έχει αποδείξει πολλές φορές τις εκτιμήσεις της στη πράξη σύμφωνα με διάφορες δημοσιογραφικές αναφορές και όχι μόνο.

Η Weiss αποφάσισε να μπει και στον χώρο των κρυπτονομισμάτων αξιολογώντας πάνω από 70 tokens με κριτήρια όπως το γενικό επίπεδο ρίσκου, τις αποδώσεις, την αξιοπιστία του, την τεχνολογία του Blockchain, την ασφάλεια, την δημοφιλία και πολλές άλλες παραμέτρους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ιδρυτής της εταιρείας, αν ένας επενδυτής είχε ακολουθήσει τις συμβουλές της Weiss και επένδυε στα κρυπτονομίσματα με την καλύτερη αξιολόγηση το 2017 θα είχε μεγαλύτερες επιδόσεις από αυτόν που θα πόνταρε μόνο στο Bitcoin. Βέβαια αυτό ακούγεται λίγο σαν το “μετά Χριστόν προφήτη”.

Η συνδρομή για τις εβδομαδιαίες προβλέψεις είναι 936 δολ. αλλά υπάρχει μια έκπτωση 50% σαν προωθητική ενέργεια, οπότε το κόστος πέφτει σε λογικά επίπεδα.

Το ότι το web site της εταιρείας δέχτηκε επίθεση DDoS δείχνει πόσο “καλά” πήρε η παγκόσμια κοινότητα κρυπτονομισμάτων την πρώτη προσπάθεια αξιολόγησης. Ήδη η Weiss λοιδορείται από τους απανταχού υπευθύνους κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν από τη πρώτη αξιολόγηση, την καλύτερη βαθμολογία, Β, πήραν τα Ethereum, EOS, B- τα NEO, Cardano και Steem με το Bitcoin να παίρνει C+, και τα Ripple, Monero C.

Όπως διαπιστώνουμε, δεν υπάρχει αξιολόγηση Α ακόμα, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Weiss. Οι οποίοι επίσης αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες που διακινούνται στο Internet με τις αξιολογήσεις δεν είναι σωστές / γνήσιες.

Σας μεταφέρουμε μια εξ΄αυτών με πάσα επιφύλαξη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις