Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ισραηλινή Startup υποτιτλισμού και κειμενογράφησης Verbit σήκωσε 23 εκατ. δολ. .

Το ποσό των 23 εκατ. δολ. κατάφερε να “σηκώσει” κατά την διάρκεια του πρώτου κύκλου χρηματοδότησης της η Ισραηλινή εταιρεία κειμενογράφησης και υποτιτλισμού Verbit. Της σχετικής διαδικασίας ηγήθηκε η Viola Ventures, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν και μια σειρά από προηγούμενοι επενδυτές, όπως λ.χ. οι HV, Vertex Ventures, Holtzbrinck Ventures και Oryzn Capital.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα κειμενογράφησης και υποτιτλισμού που συνδυάζει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) με τον ανθρώπινο παράγοντα και δη σε έντονο βαθμό, στην οποία συμμετέχουν μια ομάδα από 5.000 freelance συγγραφείς και μεταφραστές. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Verbit είχε αντλήσει το ποσό των 11 εκατ. δολ. σε διαδικασία seed χρηματοδότησης κατά την διάρκεια του περασμένου έτους.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι έπειτα από την ολοκλήρωση του seed κύκλου χρηματοδότησης τον Μάρτιο του 2018, η εταιρεία έχει καταφέρει να πετύχει αύξηση σε επίπεδο εσόδων της τάξεως του 350%. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, η Verbit υπερδιπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων της από 30 σε 70 άτομα, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών (55) να εργάζονται στο Ισραήλ και οι υπόλοιποι στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, τα στελέχη της εταιρείας δεν έχουν κρύψει πως ελπίζουν στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς να απασχολούν περί τους 140 υπαλλήλους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις