Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ΣΕΝ/JA τιμήθηκε για το έργο του στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece βρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ 2019 με κεντρικό μήνυμα «Το αύριο, σήμερα: για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece, Aργύρης Τζικόπουλος τιμήθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, ως ένας από 11 ανθρώπους που επιτελούν σπουδαίο έργο και χτίζουν σήμερα την Ελλάδα του αύριο. Ο κ. Τζικόπουλος έδωσε συνέντευξη που προβλήθηκε στην επίσημη εκδήλωση, ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τους άλλους 10 άξιους Έλληνες που επέλεξε ως θετικά παραδείγματα ο ΣΕΒ και δέχθηκε τα θερμά συγχαρητήρια του κ. Φέσσα.

«Ήταν μεγάλη τιμή για τον οργανισμό μας τόσο η συμμετοχή μας στη «χρυσή 11άδα» των θετικών παραδειγμάτων της χώρας όσο και η παρουσία μιας αποφοίτου μας στην Γ.Σ. του ΣΕΒ. Μας χαροποιεί ιδιαιτέρως η εκτίμηση στο έργο μας και την προσφορά μας στην ελληνική κοινωνία. Όλοι όσοι συμμετέχουμε στο ΣΕΝ/JA Greece, Διοικητικό Συμβούλιο, οργανωτική ομάδα, εθελοντές και μέλη έχουμε πάθος για αυτό που κάνουμε, καθώς πιστεύουμε στο απεριόριστο δυναμικό των νέων μας. Μέσα από τις δράσεις μας και τη συνεργασία μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο οικοδομώντας μια γέφυρα διασύνδεσης μεταξύ σχολικών τάξεων και κοινωνίας. Στην Ελλάδα δεν λείπει το ταλέντο, λείπουν οι ευκαιρίες για τα παιδιά», ανέφερε ο Αργύρης Τζικόπουλος.

Η τελειόφοιτος λυκείου και υπότροφος του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece, Μαρία Κοκάλα, ανέβηκε επίσης στη σκηνή και έδωσε συνέντευξη στον κ. Φέσσα. Η 18χρονη Μαρία, είναι η μαθήτρια «επιχειρηματίας» από τη Σφενδάμη Πιερίας που κατέκτησε στα 15 της βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας από το Junior Achievement Eυρώπης και υποτροφία, ύψους 20.000 ευρώ, από το ΣΕΝ/JA Greece.

Ο κ. Φέσσας κάλεσε στη σκηνή τη Μαρία Κοκάλα ενώ είχε ήδη συνομιλήσει με τον διακεκριμένο εκπρόσωπο μιας διαφορετικής γενιάς, τον ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θεοδόση Τάσιο. Ο κ. Τάσιος είπε ότι για διευρυνθεί η Ελλάδα των «άξιων και των αξιών», «χρειάζεται να εκπονήσουμε ένα 15ετές πολιτικό σχέδιο ηθοπαιδείας», δίνοντας μεγάλη έμφαση στη διαμόρφωση καλών χαρακτήρων από την οικογένεια, το νηπιαγωγείο και τα σχολικά χρόνια. «Εκεί διαμορφώνονται οι θεμελιώδεις αρχές που πρέπει να έχουν τα στελέχη των επιχειρήσεων, η εργατικότητα, η συνεργασία, η τιμιότητα. Αυτά μαθαίνονται στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου, όχι στα πανεπιστήμια», τόνισε.

Η Μαρία συμφώνησε απόλυτα και εξέφρασε τον προβληματισμό της για το εκπαιδευτικό σύστημα που, όπως είπε, δεν προάγει τις ηθικές αξίες στις οποίες αναφέρθηκαν ο κ. Τάσιος και ο κ. Φέσσας. «Είπατε ότι το ήθος φέρνει πλούτο, αλλά το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν παράγει ήθος, οπότε πως περιμένουμε η Ελλάδα να παράγει πλούτο;», είπε η Μαρία, που πριν λίγες ημέρες έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις