Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta: Προς καθιέρωση η τηλεργασία σύμφωνα με δηλώσεις Ζάκερμπεργκ

Ο γίγαντας των social media άρχισε χθες να ειδοποιεί τους εργαζομένους για τη νέα του πολιτική στην εξ αποστάσεως εργασία.

Οι εργαζόμενοι της Meta θα πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία της εταιρείας τρεις ημέρες την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο, όπως τους ενημέρωσε η μητρική του Facebook, καθώς όλο και περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις προσπαθούν να περιορίσουν την τηλεργασία που καθιερώθηκε μετά την πανδημία.
Ο γίγαντας των social media άρχισε χθες να ειδοποιεί τους εργαζομένους για τη νέα του πολιτική στην εξ αποστάσεως εργασία.
Η Meta επέκτεινε για πρώτη φορά την πολιτική τηλεργασίας της σε όλους τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης τον Ιούνιο του 2021. Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mark Zuckerberg, είχε πει ότι η εταιρεία έμαθε κατά την κορύφωση της πανδημίας ότι «η καλή δουλειά μπορεί να γίνει οπουδήποτε». Ο CEO δήλωνε αισιόδοξος ότι η εξ αποστάσεως εργασία σε κλίμακα είναι δυνατή, ιδιαίτερα καθώς η παρουσία μέσω βίντεο και η εικονική πραγματικότητα συνεχίζουν να βελτιώνονται.
Από τότε, όμως, πολλές εταιρείες όπως η Amazon και η μητρική της Google, Alphabet, αντιστρέφουν την πορεία τους στο θέμα της τηλεργασίας, καλώντας τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στα γραφεία τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.
Τον Μάρτιο, ο Zuckerberg άφησε να εννοηθεί ότι επρόκειτο να αναθεωρήσει την πολιτική της Meta όταν είπε ότι η εταιρεία διεξήγαγε μια εσωτερική ανάλυση που έδειξε ότι οι μηχανικοί που εργάζονται στο γραφείο «κάνουν περισσότερα».
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις