Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιάννης Μπρούστας: «Εάν δεν πηγαίναμε στις ΗΠΑ ίσως σήμερα να μην υπήρχαμε»

Την ευκαιρία να μιλήσει, με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της startup Rabt, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, Γιάννη Μπρούστα, είχε το Startupper.gr.

Αφορμή αυτής της συνέντευξης ήταν ο πρώτος, ουσιαστικά, γύρος χρηματοδότησης της Rabt, ύψους 325 χιλ. δολ. που στο σύνολο της προήλθε από ξένους – angel – επενδυτές, αν και όπως μας αποκάλυψε ο συνιδρυτής της Rabt είχε προηγηθεί, το 2013, μια ακόμη χρηματοδότηση, ύψους 180.000 δολ. στην οποία είχαν πρωταγωνιστήσει τα γνωστά σε όλους μας 3 «F».

Rabt: Ολοκλήρωσε νέο κύκλο χρηματοδότησης 325.000 δολαρίων

Όπως λέει, ο Γιάννης Μπρούστας, στην κάμερα του Startupper.gr, η αρχική ιδέα του Rabt ήταν ένα mobile app. Στη συνέχεια, όπως τονίζει, μαζί με τον Γιώργο Λέντζα, τον έταιρο co-founder της Rabt, «όταν είδαμε τα πρώτα αποτελέσματα, θεωρήσαμε ότι δεν ήταν ένα business που θα μπορούσε να κρατηθεί μόνο του».

DSC_0001_Broustas_702x336
O co-founder και CEO της Rabt, Γιάννης Μπρούστας.

Έτσι οι δύο φιλόδοξοι startupper’ s, αποφάσισαν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη αλγορίθμων που παρακολουθούν τη «συμπεριφορά» του χρήστη σε διάφορα περιβάλλοντα, και μέσω αυτών να μαντέψουν, με πολύ μεγάλη ακρίβεια ποιό περιεχόμενο ταιριάζει στον κάθε χρήστη ξεχωριστά. «Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να δίνουμε στον κάθε χρήστη ξεχωριστά, σε πραγματικό χρόνο, το περιεχόμενο που ο ίδιος θέλει», επισημαίνει ο Γιάννης Μπρούστας.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο co-founder και CEO της Rabt στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, το οποίο θεωρεί, πως σε συνδυασμό με την χρηματοδότηση που έλαβαν, ύψους 160.000 δολ., τους έδωσε το καλύτερο εφαλτήριο και τους βοήθησε να στηθούν πιο γρήγορα στις ΗΠΑ και να στήσουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους.

Trophies_433927332_702*336

Ιδανικό περιβάλλον οι ΗΠΑ

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του Γιάννη Μπρούστα, στην κάμερα του Startupper.gr πως «εάν δεν πηγαίναμε στις ΗΠΑ ίσως σήμερα να μην υπήρχαμε».

«Πραγματικά το περιβάλλον που συναντήσαμε εκεί μας άνοιξε τους ορίζοντες, γνωρίσαμε τους κατάλληλους ανθρώπους, μας δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες προκλήσεις, αλλά βρήκαμε και πολύ περισσότερες ευκαιρίες, αλλά και πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Ο αγώνας στην αρχή είναι πολύ δύσκολος, αλλά εάν καταφέρεις και επιβιώσεις στην αρχή, στη συνέχεια οι προοπτικές είναι πολύ μεγάλες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπρούστας.

IMG_7874_Rabt_702x336
Όπως μάλιστα μας αναφέρει ο συνιδρυτής της Rabt «η Rabt ξεκίνησε ως ιδέα, στη Νέα Υόρκη». «Εγώ και ο αρχικός συνιδρυτής, ο Γιώργος Λέντζας, συμμετείχαμε στο στήσιμο μιας άλλης startup εκεί, και τότε μας ήρθε η ιδέα για το Rabt», επισημαίνει στην κάμερα του Startupper.gr ο Γιάννης Μπρούστας.

Οι στόχοι της Rabt

rabt_900x900Ο Γιάννης Μπρούστας μας μίλησε και για τους στόχους της εταιρείας, το 2015, αλλά και για τα επόμενο δύο χρόνια. «Γενικά μέσα στο 2015 έχουμε χτίσει σε σημαντικό βαθμό το δίκτυο και τις συνεργασίες μας, και ευελπιστώ ότι μέσα στο έτος θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε έναν ακόμα κύκλο ισχυρής χρηματοδότησης», αναφέρει στην κάμερα του Startupper.gr ο co-founder και CEO της Rabt.

«Εκτιμώ ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο χώρο που κινούμαστε, και θέλουμε τότε η Rabt να είναι από τις πρωτοπόρους στις εξελίξεις», αναφέρει επίσης ο Γιάννης Μπρούστας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ακόμη κύκλου χρηματοδότησης στο διάστημα αυτό.

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη του Γιάννη Μπρούστα και στo κανάλι του Startupper.gr στο YouTube.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις