Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία IBM – Σιγκαπούρης για τη δημιουργία κέντρου καινοτομίας Blockchain

Τα σχέδια της για την δημιουργία Κέντρου Kαινοτομίας Blockchain ανακοίνωσε η IBM. Η εταιρεία θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση, τις βιομηχανίες και την ακαδημαϊκή κοινότητα της Σιγκαπούρης για την ανάπτυξη εφαρμογών και λύσεων που βασίζονται στις τεχνολογίες Blockchain, ασφάλειας διαδικτύου (cybersecurity) και των γνωστικών τεχνολογιών (cognitive computing). Επιπλέον, το Κέντρο θα συνεργαστεί και με μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων εφαρμογών και την ανάπτυξη νέων αγορών στον τομέα των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με την IBM, πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του είδους με το Διοικητικό Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης (EDB) και τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS).

Το πρώτο έργο θα εστιάσει σε λύσεις εμπορίου, χρησιμοποιώντας Blockchain για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών πολλαπλής χρηματοδότησης του εμπορίου και των συναλλαγών. Τα έργα στη χώρα, θα μπορούσαν επίσης να συμπεριλάβουν παγκόσμιες τράπεζες αλλά και αναδυόμενες FinTech και έρχονται σε ευθυγράμμιση με το όραμα της MAS, της Κεντρικής Τράπεζας της Σιγκαπούρης, για την περαιτέρω ανάπτυξη της Σιγκαπούρης ως «έξυπνου» οικονομικού κέντρου.

Ο Robert Morris, Αντιπρόεδρος των global labs της IBM Research, δήλωσε ότι χάρη στις νέες υπηρεσίες cloud, οι οποίες κάνουν τις τεχνολογίες πιο προσβάσιμες, οι βιομηχανίες αρχίζουν να λαμβάνουν υπόψη τις σημαντικές και ανατρεπτικές συνέπειες σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού τομέα, του IoT, της υγειονομικής περίθαλψης, των αλυσίδων εφοδιασμού, της κατασκευής, της τεχνολογίας, της κυβέρνησης και του νομικού συστήματος.

H IBM επίσης θα συνεργαστεί μεταξύ άλλων με την PSA Singapore Terminals, το μεγαλύτερο λιμάνι μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, για την δημιουργία ενός οικοσυστήματος εμπορίου που συνδέει τις αναδυόμενες οικονομικές τεχνολογίες με τον φυσικό κόσμο του παγκόσμιου εμπορίου και των logistics. Αυτό θα οδηγήσει σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και θα προσελκύσει περισσότερο παγκόσμιο εμπόριο και χρηματοδότηση στη Σιγκαπούρη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις