Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

iStaging: 5 εκατ. δολ. για επίδειξη και διακόσμηση ακινήτων μέσω Virtual Reality

Τον περασμένο Φεβρουάριο μια ομάδα Αμερικανών και Ταιβανών κέρδισε τον διαγωνισμό APEC Global Challenge στην Ταιβάν και το έπαθλο των 100.000 δολαρίων.

Μερικές μέρες πριν η iStaging με έδρα την Taiwan και γραφεία στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα πρώιμο πρώτο γύρο χρηματοδότησης ο οποίος έκλεισε στα 5 εκατ. δολ.

100 Startups, αρχικού σταδίου συνήθως, απ’  όλο τον κόσμο συναγωνίζονται μέρα και νύχτα για να κερδίσουν τον συγκεκριμένο διαγωνισμό με το έπαθλο να προέρχεται από την Intel, η οποία ήταν η χορηγός εταιρεία. Η δυναμική της iStaging επιβεβαιώθηκε με τα χρήματα που συγκέντρωσε από τις WI Harper Group και Taya Venture Capital.

H εταιρεία χρησιμοποιεί τα εργαλεία ψηφιακής αναγνώρισης και καταγραφής  χώρων RealSense της Intel ενώ συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους παίκτες στο χώρο της εικονικής και ενισχυμένης πραγματικότητας.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της πλατφόρμας της iStaging είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι μεσίτες κυρίως και διακοσμητές εσωτερικών χώρων, αλλά όλοι όσοι θέλουν να αλλάξουν τη διακόσμηση του σπιτιού τους, μπορούν να προμηθευτούν το ειδικό πακέτο της εταιρείας και μέσω app και Smartphone να καταγράψουν το χώρο που τους ενδιαφέρει, με λήψεις 360 μοιρών, και να το δείξουν μέσω μιας συσκευής VR στους πελάτες τους για να έχουν μια άμεση και ρεαλιστική αίσθηση του ακινήτου ή του χώρου.

Επιπρόσθετα η υπηρεσία μπορεί να καλύψει ακόμα και ακίνητα υπό κατασκευή αλλά και άδεια δωμάτια τα οποία μπορούν να «γεμίσουν» με έπιπλα και διάφορα αντικείμενα, τα οποία μπορούν να μετακινηθούν, και όλα αυτά χωρίς κάποιο πολύπλοκο και πανάκριβο εξοπλισμό αλλά με ένα πακέτο των 60 δολαρίων το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο όπως και η εφαρμογή για Android και iOS.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις