Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Γερμανική Auto1 σήκωσε άλλα 460 εκατ. Ευρώ και έρχεται Ελλάδα!

Λίγους μήνες μετά την προηγούμενη χρηματοδότηση ο Γερμανός έμπορος αυτοκινήτων online Auto1 έκλεισε άλλη μια τεράστια χρηματοδότηση 460 εκατ. ευρώ από το Vision Fund της Softbank.

Πρόκειται για τη πρώτη επένδυση του Vision Fund σε γερμανική Startup, η οποία ιδρύθηκε το 2012, και σύμφωνα με το Reuters είχε έσοδα 1,5 δισ. ευρώ το 2016, 300.000 πωλήσεις αυτοκινήτων με παρουσία σε 30 χώρες. Η αξία της Auto1 εκτοξεύτηκε στα 2,9 δισ. ευρώ, μέσα σε λίγους μήνες, όντας στη δεύτερη θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξής, πίσω από την Spotify.

Η Auto1 είναι ένα πανευρωπαϊκό Marketplace μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όπου ιδιώτες και έμποροι προσφέρουν και αγοράζουν αυτοκίνητα, με “έξυπνη” αντιστοίχηση, ενώ η ίδια εταιρεία προσφέρει πιστοποιημένα μεταχειρισμένα, όπως κάνει και η δικής μας Spotawheel.

Τον περασμένο Μάιο είχε συγκεντρώσει 360 εκατ. Ευρώ στα οποία προστίθενται τα 460 εκατ. της Softbank. To νούμερο είναι τεράστιο και, αν και δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα η γερμανική εταιρεία για τις προθέσεις της για τη νέα χρηματοδότηση, είναι εξαιρετικά πιθανό να προβεί σε εξαγορές μικρότερων marketplaces αλλά και να επεκταθεί σε κάθε χώρα της Ευρώπης και στην Ελλάδα.

Ήδη η σελίδα της έχει επιλογή για τα Ελληνικά και αναφέρει και ένα ελληνικό τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας, ο οποίος προς το παρόν δεν λειτουργεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις