Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Moovit: 50 εκατ. δολ. από την Intel Capital και συνεργασία με την Mobileye

Η Moovit με καταγωγή από το Ισραήλ και έδρα τις Η.Π.Α., μεγάλος παίκτης στα app αστικών μετακινήσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε τον τέταρτο γύρο χρηματοδότησης 50 εκατ. δολ. από την Intel Capital.

Όλοι οι προηγούμενοι επενδυτές συμμετείχαν σε αυτόν τον γύρο, συμπεριλαμβανομένων των Sequoia, BMW iVentures, NGP, Sound Ventures του Ashton Kutcher, BRM, Gemini, Vaizra, Vintage και Hanaco.

Η εφαρμογή Moovit παρέχει ολοκληρωμένες πληροφορίες συγκοινωνίας σε περισσότερους από 120 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 2.000 πόλεις σε 80 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, και παράγει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο σημεία δεδομένων μετακίνησης την ημέρα. Η Moovit δραστηριοποιείται και στις λύσεις B2B μέσω της Smart Transit Suite έτσι ώστε να βοηθήσει δήμους και οργανισμούς συγκοινωνίας να διαχειριστούν καλύτερα τα δίκτυά τους.

Ο Καθηγητής Amnon Shashua, Senior Vice President της Intel και CEO / CTO της Mobileye, θα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Moovit.

Ο συνιδρυτής και CEO της Moovit, Nir Erez, (αριστερά στη φωτογραφία) δήλωσε ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την επέκταση της παγκόσμιας ομάδας πωλήσεών της, την ενίσχυση των προϊόντων της έτσι ώστε να υποστηρίξει την αύξηση των χρηστών και να επενδύσει στην ανάπτυξη της πλατφόρμας μεταφορών ως υπηρεσία (MaaS).

Το Moovit αναμένει να ξεπεράσει τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες μέχρι το 2021 και να επεκτείνει σημαντικά τον αριθμό των πόλεων που χρησιμοποιούν τις αναλύσεις δεδομένων του Moovit για την βελτίωση της αστικών μετακινήσεων“, δήλωσε ο Erez. “Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με τα σχέδιά μας να συνεργαστούμε με την Mobileye. Είναι μια σχέση συνέργειας σε μια συναρπαστική στιγμή που θα διαμορφώσει το μέλλον της αστικών μεταφορών’’.

Με σημαντικές επενδύσεις στην αυτοματοποιημένη οδήγηση, τις πλατφόρμες διαχείρισης μεταφορών και τις έξυπνες υποδομές, η Intel βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας εκ βάθρων μεταμόρφωσης των αστικών μετακινήσεων“, δήλωσε ο Shashua. “Συνεργαζόμαστε με μερικές από τις πιο καινοτόμες εταιρείες συγκοινωνίας, δήμους και οργανισμούς για να οικοδομήσουμε θεμελιώδεις τεχνολογίες για αυτή τη μεταμόρφωση“.

Το Moovit είναι ένας από τους ηγέτες στον κόσμο στα δεδομένα δημόσιας συγκοινωνίας και στις αναλύσεις“, συνεχίζει ο Shashua. “Ο συνδυασμός της τεχνολογίας της Mobileye και της Moovit θα συμβάλει στην προετοιμασία των πόλεων για αυτόνομα οχήματα“.

Με τη νέα χρηματοδότηση η Moovit έφτασε τα 133 εκατομμύρια δολάρια στο σύνολο που έχει σηκώσει από χρηματοδοτήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις