Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Visa λανσάρει την υπηρεσία Blockchain B2B Connect σε πάνω από 30 χώρες!

Δύο χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της και μετά από δύο 18μηνες πιλοτικές δοκιμές, η Visa λανσάρει την υπηρεσία Visa B2B Connect, σε περισσότερες από 30 χώρες.

Πρόκειται για ένα νέο δίκτυο πληρωμών B2B, έτοιμο να “κυριαρχήσει” σε μια παγκόσμια αγορά πληρωμών που εκτιμάται ότι αξίζει περισσότερα από 200 τρισ. δολάρια ετησίως.

Τι διαφοροποιεί την υπηρεσία της Visa από τους άλλους “παίκτες” του χώρου; Όπως ανέφερε ο Kevin Phalen, επικεφαλής των Global Business Solutions της Visa, το δίκτυο μετακινεί και διευθετεί τα κεφάλαια που μεταφέρονται εκτός συνόρων την ίδια ημέρα ή την επόμενη ημέρα, διαδικασία η οποία διαρκεί συνήθως 5 έως 7 ημέρες.

Επιπλέον, το Visa B2B Connect είναι ένα διαφανές δίκτυο, το οποίο παρέχει ορατότητα στο πού βρίσκονται τα χρήματα κατά τη διάρκεια της “διαδρομής” και στο πόσο θα κοστίσει το να φτάσουν στον προορισμό τους.
Για να τα πετύχει όλα αυτά η Visa πάτησε πάνω σε τεχνολογίες Blockchain όπως το Hyperledger Fabric του Linux Foundation και της IBM.

“Ο πρώτος μας στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ότι η Visa B2B Connect θα μεταφέρει γρήγορα χρήματα σε όλο τον κόσμο”, εξήγησε ο Phalen. “Στη συνέχεια, θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει πλήρης ιχνηλασιμότητα και ορατότητα για αυτές τις πληρωμές σε παγκόσμια βάση”.

Το Visa B2B Connect βοηθά επίσης τις συμμετέχουσες τράπεζες να επιτρέπουν στους εταιρικούς πελάτες να εξοφλούν τις πληρωμές την ίδια μέρα ή την επόμενη μέρα, μέσω API. Αυτά τα παράθυρα διακανονισμού πληρωμών, εξαρτώνται από το νόμισμα και τις εκτιμήσεις FX., εξηγεί ο Phalen.

Η εμπορική λειτουργία της νέας υπηρεσίας ήρθε λίγο μετά την εξαγορά της Earthport από την Visa αλλά και η υπογραφή συμφωνίας με την Fidelity National Information Services (FIS) αλλά και αυτή με την Western Union,

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις