Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google επενδύει 4,5 δις στην ινδική Jio Platforms και σχεδιάζει νέο smartphone

Στην ίδια εταιρεία επένδυσαν πρόσφατα κολοσσοί όπως το Facebook και η Intel

Η Google επιβεβαίωσε σήμερα ότι επενδύει 4,5 δισ. δολάρια στην ινδική εταιρεία ψηφιακών υπηρεσιών Jio Platforms, λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα με μετοχικό μερίδιο 7,7%. Η επένδυση έρχεται λίγους μήνες μετά την χρηματοδότηση- μαμούθ του Facebook στην Jio και μόλις λίγες μέρες μετά την “είσοδο” της Intel στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Η Jio Platforms διαχειρίζεται το δίκτυο τηλεπικοινωνιών Jio Infocomm, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 388 εκατ. συνδρομητές 4G από την έναρξή του το 2016. Σήμερα είναι η κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ινδίας, και διαθέτει επίσης πολλές εφαρμογές και άλλες υπηρεσίες στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις ευρυζωνικές συνδέσεις.

Με την επένδυσή της στην εταιρεία, η Google σχεδιάζει, όπως δήλωσε, την – από κοινού – δημιουργία ενός νέου “προσιτού smartphone”, το οποίο θα είναι βελτιστοποιημένο για το Android και το Play Store. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που επανεξετάζουμε, από την αρχή, το πώς εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία μπορούν να αποκτήσουν smartphone”, έγραψε ο αντιπρόεδρος της Google, Sameer Samat σε δημοσίευση στο blog της εταιρείας, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ινδία δεν έχει ακόμα πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ ακόμα μικρότερο ποσοστό ανθρώπων έχει κάποιο “έξυπνο τηλέφωνο”.

Σημειώνεται ότι τα κεφάλαια που επενδύθηκαν στην εταιρεία προέρχονται από το Google For India Digitization Fund, το fund ύψους 10 δις το οποίο ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών η Google. Όπως εξήγησε ο Samat και είχε πει και ο CEO της εταιρείας κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης, το fund έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό: να ενισχύσει την ψηφιακή οικονομία της Ινδίας μέσα στην επόμενη πενταετία, μέσα από ένα μείγμα επενδύσεων σε μετοχές, συνεργασιών και λειτουργικών επενδύσεων, σε υποδομές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις