Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Instagram: Νέα μέτρα ενάντια σε ψεύτικους και “ύποπτους” λογαριασμούς

Το Instagram λαμβάνει νέα μέτρα προκειμένου να σταματήσει την εκμετάλλευση της πλατφόρμας του από ψεύτικους λογαριασμούς και bots.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να ζητά από κάποιους χρήστες την επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους, εφόσον εντοπίζει κάποια “μη αυθεντική συμπεριφορά”.

Το Instagram τόνισε ότι αυτή η πολιτική δεν θα επηρεάσει τους περισσότερους χρήστες αλλά θα στοχεύσει μόνο λογαριασμούς που φαίνονται ύποπτοι. Ύποπτοι λογαριασμοί μπορούν να θεωρηθούν, σύμφωνα με την εταιρεία, αυτοί που εντοπίζονται σε άλλη χώρα από αυτή της πλειοψηφίας των ακολούθων τους, ή αυτοί που έχουν “σημάδια αυτοματοποίησης”, δηλαδή πρόκειται για bots.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, στους λογαριασμούς αυτούς θα ζητείται να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους υποβάλλοντας τον αριθμό ταυτότητάς τους ή κάποιο άλλο έγγραφο που αποδεικνύει την ταυτότητά τους. Εάν δεν το κάνουν, η εταιρεία θα μπορεί ακόμα και να απενεργοποιήσει αυτούς τους λογαριασμούς, πλήρως.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα μέτρα έχει λάβει και το Facebook, το οποίο ζητά από ανθρώπους που διαχειρίζονται διάσημες σελίδες να επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις