Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Einride: 8,5 εκατ. ευρώ για τα αυτόνομα ηλεκτρικά φορτηγά από τη Σουηδία

Νέα χρηματοδότηση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η σουηδική Einride, Startup που αναπτύσσει αυτόνομα ηλεκτρικά φορτηγά. Του γύρου ηγήθηκε το impact fund Norrsken VC, ενώ συμμετείχαν οι EQT Ventures, Nordic Ninja VC, Ericsson Ventures και άλλοι επενδυτές.

Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν με ταχείς ρυθμούς προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει από πελάτες της, όπως η Oatly και η Lidl.

Η startup ιδρύθηκε το 2016 με έδρα τη Στοκχόλμη, και εξειδικεύεται στις μεταφορές εμπορευμάτων με τα αυτόνομα οχήματά της. Τα φορτηγά της είναι ηλεκτρικά και αυτόνομα και δεν έχουν καν χώρο για οδηγό ή επιβάτη.

Πρόσφατα, η εταιρεία την Einride Mobility Platform, ένα   cloud-native σύστημα εκτέλεσης  αυτόνομων, ηλεκτρικών αλλά και παραδοσιακών οδικών μεταφορών. Με την πλατφόρμα, οι πελάτες της εταιρείας έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που μπορούν να τους βοηθήσουν στην υλοποίηση βιώσιμων και οικονομικά αποδοτικών μεταφορών.

Με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση, ο CEO της Einride, Robert Falck, δήλωσε:  “Υπάρχει τόσο ενθουσιασμός όσο και αβεβαιότητα γύρω από τα αυτόνομα φορτηγά, αλλά το γεγονός είναι ένα: αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε τις μεταφορές ασφαλέστερες αλλά και πιο βιώσιμες… Αναμένουμε να δούμε την αυτόνομη βιομηχανία μεταφορών να επεκτείνεται εκθετικά τα επόμενα χρόνια, ειδικά μετά την παγκόσμια πανδημία. ”

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις