Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Ένας οργανισμός αλλάζει τον τομέα της αγροδιατροφής με “όχημα” την καινοτομία

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό κλάδο, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο κρίσιμους κλάδους για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 2018 με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων.

Τα τελευταία τρία χρόνια η «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» έχει ωφελήσει πάνω από 3.500 νέους, έχοντας  υλοποιήσει προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και στήριξης της επιχειρηματικότητας τους. Όλες οι δράσεις του οργανισμού έχουν στο επίκεντρό τους την ανάδειξη και αξιοποίηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, αλλάζοντας έτσι το αφήγημα της αγροδιατροφής σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019, με υπερηφάνεια εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος ετήσιος διαγωνισμός τεχνολογικής καινοτομίας στην αγροδιατροφή, «Trophy – Τροφή Challlenge». Μέσω αυτού, υποστηρίχθηκαν  πάνω από 150 νέοι, επίδοξοι  επιχειρηματίες και έχουν αναδειχθεί νικήτριες 8 πρωτοπόρες ιδέες νεοφυών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, εν μέσω πανδημίας, ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη». Με το πρόγραμμα αυτό, προσφέρθηκε  υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση σε 25 μικρές επιχειρήσεις, που επιλέγουν να επικεντρωθούν στην προσφορά καινοτόμων προϊόντων.

Πέρα από αυτές τις δράσεις, μέχρι σήμερα  έχουν δημιουργηθεί  πάνω από 45 προγράμματα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής σε 65 σημεία σε όλη την Ελλάδα, με τα οποία νέοι αγρότες και παραγωγοί καταρτίζονται πρακτικά σε τεχνικές ευφυούς γεωργίας και χρήσης νέων τεχνολογιών και υποστηρίζονται στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Το Κέντρο Καινοτομίας Τροφίμου και Θερμοκοιτίασης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων, ένα εμβληματικό έργο για την χώρα μας, θα επιστεγάσει τις δράσεις καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που υλοποιεί ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και αναμένεται να αλλάξει το τοπίο της αγροδιατροφής. Η υλοποίηση του  Κέντρου θα αποτελέσει έναν κόμβο συνεργασίας και καινοτομίας για νεοφυείς και εδραιωμένες επιχειρήσεις του κλάδου και θα παρέχει σε αυτές πρακτική υποστήριξη σε θέματα κατάρτισης, ανάπτυξης προϊόντων, ασφάλειας τροφίμων, μάρκετινγκ, εξαγωγών κ.α. Η κυριότερη καινοτομία του Κέντρου θα είναι η προώθηση και η μεταφορά τεχνογνωσίας από την έρευνα στην αγορά. Με αυτόν τον τρόπο θα  ενισχύεται η εμπορική αξιοποίηση της γνώσης και της παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και το έργο του οργανισμού, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.generationag.org

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις