Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Καναδάς εφαρμόζει καθεστώς open banking μέχρι το 2023

Η κυβέρνηση του Καναδά άνοιξε το δρόμο για ένα καθεστώς ανοικτής τραπεζικής στη χώρα από τις αρχές του 2023.

Πολλοί Καναδοί πολίτες ήδη χρησιμοποιούν καθημερινά ψηφιακές υπηρεσίες για να διαχειρίζονται τα χρήματα τους, να προϋπολογίζουν δαπάνες και να πραγματοποιούν επενδύσεις. Συγκεκριμένα, πάνω από 4 εκατ. Καναδοί έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ανοικτού τραπεζικού τύπου – όπως σχεδιαστές προσωπικού προϋπολογισμού, ρομποτικούς συμβούλους και μη παραδοσιακά δάνεια – μέσω μιας οθόνης.

Το γεγονός αυτό ώθησε την κυβέρνηση στο να ανοίξει το δρόμο για ένα ανοικτό τραπεζικό καθεστώς στη χώρα μέχρι τις αρχές του 2023, διευκολύνοντας τους πολίτες της με το να επιτρέψει σε τρίτους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, να έχουν πρόσβαση στα τραπεζικά τους δεδομένα.

Τα αποτελέσματα τριετούς έρευνας που πραγματοποίησε η χώρα έδειξαν ότι το πεδίο εφαρμογής της ανοικτής τραπεζικής πρέπει να είναι αρκετά ευρύ ώστε να παρέχει στους Καναδούς είσοδο σε ένα εκτενές φάσμα χρήσιμων, ανταγωνιστικών και φιλικών προς τον καταναλωτή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η αρχική φάση θα πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, με την κυβέρνηση και τον τραπεζικό κλάδο να συνεργάζονται για τον “οδικό χάρτη”. Το σύστημα χρειάζεται να διαθέτει κοινούς κανόνες, ένα πλαίσιο διαπίστευσης και τεχνικές προδιαγραφές.  Η πολιτεία οφείλει ακόμα να ορίσει έναν επικεφαλής για την ανοικτή τραπεζική σχετικά με τη διασύνδεση του κλάδου προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια.

Η εργασία προς ένα ρυθμιζόμενο, made-in-Canada σύστημα θα διασφαλίσει έναν ισχυρό, σταθερό και καινοτόμο χρηματοπιστωτικό τομέα, παγκοσμίως ανταγωνιστικό, που προωθεί την επιλογή των καταναλωτών, δίνει προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων, ενώ συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις