Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Solana, Dogecoin και Cardano: Τα τρία κορυφαία ψηφιακά νομίσματα

Άνοδο σημειώνουν τα κρυπτονομίσματα, ξεπερνώντας σε αξία το Bitcoin στην αγορά.

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα κατά το β’ τρίμηνο του έτους, που προκλήθηκε από την κατάρρευση των τιμών των κρυπτονομισμάτων και τους προβληματισμούς για το ρυθμιστικό πλαίσιο από την Κίνα, η παγκόσμια αγορά ανέκαμψε σημαντικά τους τελευταίους δύο μήνες.

Τα κορυφαία ψηφιακά νομίσματα σε παγκόσμια κλίμακα ανέκαμψαν γρήγορα και συνέχισαν να αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς, ενώ ορισμένα από αυτά έφτασαν ακόμη και σε αποτιμήσεις ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το MejoresApuestas.com, τα Solana, Dogecoin και Cardano ήταν τα κρυπτονομίσματα με την ταχύτερη ανάπτυξη φέτος, καθώς όλα γνώρισαν τετραψήφια αύξηση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς.

Ενδεικτικά, η κεφαλαιοποίηση της Solana εκτινάχθηκε κατά 8.616%, ενώ το Dogecoin και το Cardano ακολουθούν με άλμα 4.351% και 1.499%. Μετά την κατάρρευση των τιμών των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin, το Ethereum και το Tether επικράτησαν διεθνώς.

Παρόλο που και τα τρία κρυπτονομίσματα έχουν ανακάμψει σημαντικά από τότε, ανεβάζοντας τις αποτιμήσεις τους ψηλά πάνω από τα επίπεδα του Ιανουαρίου, άλλα ψηφιακά νομίσματα έχουν σημειώσει ακόμη και δέκα έως δεκαπέντε φορές μεγαλύτερες αυξήσεις της κεφαλαιοποίησης της αγοράς. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της CoinMarketCap, το Solana ήταν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ψηφιακό νόμισμα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων φέτος.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του κρυπτονομίσματος αυτού εκτινάχθηκε με ποσοστό 8.616% και έφτασε τα 52,3 δισ. δολάρια αυτήν την εβδομάδα, δηλαδή 19 φορές περισσότερο από τον ρυθμό ανάπτυξης του Ethereum, με άλλα λόγια 106 φορές πάνω από την ανάπτυξη του Bitcoin για αυτό το διάστημα.

Μόνο τον τελευταίο μήνα, η τιμή του ανταγωνιστικού Ethereum εκτινάχθηκε κατά 377%, κατατάσσοντας το ως το 7ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε αξία στην αγορά. Μετά το Solana, ακολουθεί το Dogecoin όσον αφορά την αύξηση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς το 2021. Από την αρχή του έτους, η συνολική αξία όλων των Dogecoins αυξήθηκε κατά 4.351% και ξεπέρασε τα 40 δισ. δολάρια.

Το Cardano κατέλαβε την 3η θέση με 90 δισ. δολάρια και μεγιστοποίηση 1.499% σε αυτό το διάστημα, ως το 7ο κρυπτονόμισμα αναφορικά με τις περισσότερες συναλλαγές τον Αύγουστο, με μηνιαίο όγκο συναλλαγών τα 166,4 δισ. δολάρια.

Εκτός αυτών, το Binance Coin ήταν το μόνο ψηφιακό νόμισμα που σημείωσε τετραψήφια αύξηση φέτος. Τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι η συνδυασμένη αξία όλων των Binance Coins αυξήθηκε κατά 1.406% ετησίως στα 83,6 δισ. δολάρια, καθιστώντας το 4ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως.

Άνοδος για το Ethereum κατά 452% μέσα σε 9 μήνες το 2021 και 81% για το Bitcoin 

Τα στοιχεία της CoinMarketCap δείχνουν ότι το USD Coin στρογγυλοκάθεται στη λίστα των πέντε κορυφαίων κρυπτονομισμάτων με τη μεγαλύτερη αύξηση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς φέτος. Τον Ιανουάριο, η συνολική αξία όλων των νομισμάτων USD ανήλθε σε 3,8 δισ. δολάρια. Το ποσό αυτό αυξήθηκε κατά εντυπωσιακό 631% από τότε, φτάνοντας τα 27,8 δισ. δολάρια αυτή την εβδομάδα.

Η κεφαλαιοποίηση του XRP με τη σειρά του έφτασε τα 63,9 δισ. δολάρια, μια τεράστια αύξηση 502% σε ετήσια βάση, θέτοντας το ψηφιακό νόμισμα στην 6η θέση αυτής της λίστας. Το Ethereum, το Polkadot και το Tether ακολουθούν με 452%, 334% και 219% αύξηση της κεφαλαιοποίησης αγοράς, αντίστοιχα.

Το πιο ακριβό κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, σημείωσε τη μικρότερη αύξηση της κεφαλαιοποίησης αγοράς μεταξύ των δέκα κορυφαίων ψηφιακών νομισμάτων. Στις 7 Σεπτεμβρίου, η συνολική αξία όλων των Bitcoins έφτασε τα 988,4 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 81% από την αρχή του έτους. Ωστόσο, τα στατιστικά δείχνουν ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε άνοδο 47% στον μηνιαίο όγκο συναλλαγών, καθώς αυξήθηκε από 642,7 δισ. δολάρια τον Ιούλιο σε 946,5 δισ. δολάρια τον Αύγουστο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις