Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ericsson: “Deal” 6,2 δισ. δολ. για την ανάπτυξη του cloud

Η συμφωνία αφορά την εξαγορά της εταιρείας Vonage

Το επόμενο βήμα στις ασύρματες υπηρεσίες που παρέχει προς επιχειρήσεις και developers ετοιμάζεται να κάνει η Ericsson, με τη σουηδική εταιρεία να «τρέχει» τις διαδικασίες για την εξαγορά του αμερικανικού παρόχου cloud υπηρεσιών Vonage, έναντι 6,2 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την σουηδική εταιρεία, το deal με τη Vonage εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο της Ericsson για την επέκτασή της στον τομέα της χρήσης πλατφορμών επικοινωνίας ως υπηρεσίες (CPaaS), τη στιγμή που οι διεθνείς επενδύσεις στα δίκτυα 5G και το ενδιαφέρον του κόσμου για τις νέες τεχνολογίες εν γένει αυξάνεται ραγδαία.

«H Vonage μας παρέχει την πλατφόρμα για να βοηθήσουμε τους πελάτες να ρευστοποιήσουν τις επενδύσεις στο δίκτυο 5G, με πολλαπλά οφέλη για επιχειρήσεις και developers. Φανταστείτε το μέγεθος των δυνατοτήτων του 5G, της μεγαλύτερης διεθνούς πλατφόρμας καινοτομίας όταν αυτή βρεθεί στα χέρια ικανών developer», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson, Borje Ekholm.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ericsson, η ψηφιοποίηση των εταιρειών μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά μέσω της ανάπτυξης API για την τηλειατρική, την τηλεκπαίδευση, τα αυτόματα οχήματα, το gaming και την επαυξημένη πραγματικότητα.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα της Vonage εξυπηρετεί περισσότερους από 120.000 πελάτες και 1 εκατομμύριο developer διεθνώς, η οποία τους παρέχει τη δυνατότητα να ενσωματώσουν ειδικά feature σε εφαρμογές και προϊόντα χωρίς την ανάγκη ύπαρξης back end υποδομών.

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία της Ericsson με την Vonage αναμένεται να δημιουργήσει κερδοφόρες συνεργίες ύψους 400 εκατ. δολαρίων. Το deal μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2022, έχοντας πάρει πρώτα το «πράσινο φως» των ελεγκτικών αρχών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις