Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Viber: 5 tips για να αναβαθμίσετε το chat σας

Νέο φόντο, GIFs και φίλτρα είναι κάποιες από τις επιλογές που δίνει το Viber σε όσους χρησιμοποιούν τις συνομιλίες της.

Για πάνω από δύο δεκαετίες τα μηνύματα ορίζουν τον τρόπο που επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον. Ωστόσο, πολύ συχνά οι λέξεις δεν μοιάζουν αρκετές για να εκφράσουμε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Εκεί είναι που μας βοηθούν τα πολυμέσα και μας προσφέρουν υπέροχα εργαλεία για να κάνουν πιο πλήρη και πιο διασκεδαστική την επικοινωνία με τους άλλους. 

Αλλάζοντας την πραγματικότητα

Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι μια δημοφιλής λειτουργία που πολύς κόσμος μάλλον χρησιμοποιεί υπερβολικά με τα φίλτρα, ωστόσο παραμένει ένας τρόπος να μεταβάλλουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους, αφού αλλάζει εντελώς το πλαίσιο, τα πρόσωπα και τον “κόσμο” τους. Πρόκειται επίσης για έναν τρόπο μετάδοσης συναισθημάτων και fun διάθεσης.

Και όλα τα παραπάνω είναι εφικτά χάρη στο συνδυασμό της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και τη δημιουργικότητα των φίλτρων επαυξημένης πραγματικότητας. Στο Viber, για παράδειγμα, κάποιοι από τους φακούς έχουν δημιουργηθεί από οργανισμούς όπως η FC Barcelona, το WWF και ο ΠΟΥ, με στόχο την υποστήριξη και ενός καλού μηνύματος μέσα από αυτό. 

Οι φακοί του Viber ενεργοποιούνται με το άνοιγμα της κάμερας της εφαρμογής σε μια συνομιλία, στην συνέχεια διαλέγοντας ένα φίλτρο, πατώντας στο εικονίδιο του Snap (το “φαντασματάκι”) και τραβώντας μια φωτογραφία ή ένα βίντεο μπορεί να σταλεί οπουδήποτε. 

Φτιάχνοντας GIFs

Όπως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, έτσι ένα GIF πιθανότατα ισοδυναμεί με χίλιες εικόνες. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που χρειάζονται μια λεζάντα και μια αιώνια επανάληψη που θα χαραχτεί στην μοναδικότητα τους. 

Ένα GIF μαζί με μια λεζάντα που αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη στιγμή ή διάθεση, μπορεί να γίνει το επόμενο, παγκόσμιο meme αλλά σίγουρα πρώτα θα κάνει αρκετούς να γελάσουν. Πλέον ο καθένας μπορεί να φτιάξει τα δικά του GIFs, πατώντας στο εικονίδιο της κάμερας στη λίστα των συνομιλιών, ή απλά διαλέγοντας τη συνομιλία που θέλει να στείλει GIF, ανοίγοντας την κάμερα, διαλέγοντας GIF και δημιουργώντας το. Πριν προωθηθεί, θα μπορεί να μπει εφέ όπως διπλή ταχύτητα, αργή κίνηση και άλλα, ενώ τα GIFs μπορεί επίσης να είναι και selfie

Αυτοκόλλητα δια χειρός 

Τα αυτοκόλλητα είναι πιο βολικά όταν θες να πεις κάτι χωρίς να το πληκτρολογήσεις ή να μιλήσεις γι’ αυτό. Ωστόσο, πρέπει ακόμη να ψάξεις, μέχρι να βρεις το κατάλληλο. Αυτό μπορεί να γίνει μια κουραστική διαδικασία που τελικά αναιρεί και το λόγο για τον οποίον ήθελες να τα χρησιμοποιήσεις αρχικά. 

Ένας απλός τρόπος για να αποφύγει κανείς αυτή τη διαδικασία είναι να φτιάξει τα δικά του π.χ. στο Viber, μετατρέποντας φίλους σε αυτοκόλλητα, χρησιμοποιώντας τις πιο κλασικές τους ατάκες, ή κάνοντας ένα κατοικίδιό μια αυτοκόλλητη διασημότητα, διαδίδοντας τη γλυκύτητά του παντού. 

Τα βήματα είναι και εδώ απλά: Πάτημα στο εικονίδιο των αυτοκόλλητων σε οποιαδήποτε συνομιλία, + στη δημιουργία αυτοκόλλητων για να διαλέξετε τις φωτογραφίες και να καθαρίσετε αυτόματα το φόντο, στολίζοντας τα και έτοιμα!

Πινελιές στις φωτογραφίες

Οι χρήστες συχνά κάνουν πλάκα online προσθέτοντας δικά τους σχόλια σε φωτογραφίες που μοιράζονται μεταξύ τους, ενώ εξίσου εύκολο είναι να πάρουν μια selfie και να τη ζωγραφίσουν, προσθέτοντας π.χ. φρύδια, κάλυμμα στο μάτι ή το μουστάκι που δεν είχε ποτέ.

Αν δηλαδή ανοίξετε οποιαδήποτε συνομιλία, μπορείτε να διαλέξετε μια φωτογραφία, να πατήσετε το εικονίδιο με το μολύβι και να προσθέσετε αυτοκόλλητα, κείμενα, ή απλά να βάλετε ζωγραφιστά εφέ πάνω στη φωτογραφία, ή να επεξεργαστείτε μια καινούργια φωτογραφία που έχετε βγάλει πριν την στείλετε. 

Background στην συνομιλία

Φίλοι και συγγενείς αξίζουν κάτι παραπάνω από το κλασικό φόντο, όταν μιλάτε μαζί τους και για αυτό μπορείτε να διαλέξετε διαφορετικά φόντα για τις συνομιλίες που να ταιριάζουν καλύτερα στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνείτε. 

Μια επιλογή είναι να προσθέσετε απλά την αγαπημένη σας φωτογραφία που είστε όλοι μαζί, μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε κάτι ιδιαίτερο, όπως μια ζωγραφιά ή ένα κολάζ με αγαπημένες εικόνες. Στο Viber, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συλλογή από φωτογραφίες φόντου, αφού σε κάθε ομαδική συνομιλία (ή και προσωπική), αν πάτε στις πληροφορίες της και πατήσετε «φόντο», υπάρχουν διάφορες υπάρχουσες επιλογές ή δικές σας για να βάλετε. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις