Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

3 τρόποι για να προσλάβετε τα καλύτερα ταλέντα εξ αποστάσεως

Η εξ αποστάσεως εργασία, που προέκυψε ως λύση ανάγκης κατά την περίοδο της πανδημίας, ήρθε για να μείνει. Πολλές εταιρείες προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στη νέα πραγματικότητα και να βρουν λύσεις για τη στελέχωση των εταιρειών με εργαζομένους που δουλεύουν εξ αποστάσεως.

Ωστόσο, για να βρει μια εταιρεία ταλαντούχους εργαζόμενους, θα πρέπει να υιοθετήσει μερικές νέες στρατηγικές. Πριν από δύο χρόνια, μια εταιρεία θα μπορούσε να βρει κορυφαία ταλέντα προσφέροντας απλώς εργασία εξ αποστάσεως. Σήμερα, ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν κάτι παραπάνω για να διαφοροποιηθούν και να προσελκύσουν τους καλύτερους υποψηφίους.

Έρευνα από το FlexJobs δείχνει ότι περίπου το 66% με 70% των εταιρειών είναι ανοιχτές στο να επιτρέπουν τουλάχιστον εικονικές ρυθμίσεις μερικής απασχόλησης. Αυτός είναι ένας σημαντικός αριθμός και δείχνει πόσο φυσιολογική και αναμενόμενη έχει γίνει η εξ αποστάσεως εργασία σε πολλά επαγγέλματα.

Οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν μερικές από τις πιο πρόσφατες τάσεις για στρατηγικές προμήθειας, ενσωμάτωσης και διατήρησης.

Πραγματοποιήστε τις αναζητήσεις εργασίας σας σε παγκόσμιο έδαφος

Η ιδέα της προσέλκυσης υπαλλήλων από όλο τον κόσμο φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη σε πολλές επιχειρήσεις. Μια παγκόσμια έκθεση εργατικού δυναμικού από την παγκόσμια πλατφόρμα HR Remote δείχνει ότι το 30% των εργοδοτών βλέπουν τους νόμους και τους κανονισμούς των ξένων χωρών ως σημαντικά εμπόδια πρόσληψης εργαζομένων από απόσταση.

Η λύση ωστόσο δεν είναι η απόρριψη πρόσληψης εργαζομένων από άλλα μέρη, αλλά η αναζήτηση βοήθειας από έναν συνεργάτη του τμήματος HR που να είναι ήδη εξοικειωμένος με τις προσλήψεις στους τομείς που στοχεύετε. Μπορείτε να σχεδιάσετε τα πάντα, από ανακοινώσεις θέσεων εργασίας έως ρυθμίσεις μισθοδοσίας ,ενώ σας επιτρέπουν να αυξήσετε το προσωπικό σας. Επίσης, αν ανησυχείτε για το ότι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο, εξετάστε το ενδεχόμενο να εστιάσετε την προσοχή σας σε υποψήφιους που ζουν σε καθορισμένες ζώνες ώρας. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε χρόνο να οργανώνετε συναντήσεις και να ενθαρρύνετε την ομάδα σας να εργάζεται συγχρονισμένα.

Ανακοινώστε την απόφασή σας να εργαστείτε υβριδικά ή εξ ολοκληρωτικά εξ αποστάσεως το συντομότερο δυνατόν

Το 2020 και το 2021 πολλές εταιρείες μετέφεραν το εργατικό δυναμικό τους σε απομακρυσμένες περιοχές . Όμως τώρα ήρθε η ώρα να ληφθούν κάποιες επιπλέον αποφάσεις. Είτε περιμένετε να προσελκύσετε περισσότερο προσωπικό είτε όχι, πάρτε σύντομα μια απόφαση για το μέλλον της εταιρείας σας. Για παράδειγμα, σκοπεύετε να υιοθετήσετε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας που επιτρέπει μερική αλλά όχι πλήρη τηλεργασία; Οι υπάλληλοί σας πρέπει να γνωρίζουν γιατί κάποιοι μπορεί να σχεδιάζουν αλλαγές στη ζωή που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόφασή τους να παραμείνουν μαζί σας ή να παραιτηθούν.

Ποιες αλλαγές στη ζωή συμβαίνουν; Σκεφτείτε μεγάλες αλλαγές ή μετακινήσεις. Σε πολλούς εργαζόμενους αρέσει τόσο πολύ που σκέφτονται να μετεγκατασταθούν σε διαφορετικές πόλεις. Περίπου το ένα τρίτο των υπαλλήλων εξ αποστάσεως λέει ότι θα μετακινούνταν εάν παρουσιαζόταν η ευκαιρία. Η μετάβαση σε υβριδική εργασία μπορεί να είναι κατάλληλη για την εταιρεία σας, αλλά οι υπάλληλοί σας αξίζουν να το γνωρίζουν τώρα, ειδικά αν έχουν σκεφτεί να απομακρυνθούν.

Επανασχεδιάστε το “tech stack” για μια εξ αποστάσεως κοινότητα

Η τεχνολογία που χρησιμοποιούσατε όταν ήταν όλοι στο γραφείο μπορεί να λειτούργησε όταν χρειάστηκε κατά την περίοδο του lockdown εξαιτίας του Covid. Ωστόσο, μπορεί να μην έχουν πλέον νόημα εάν σκοπεύετε να είναι η εξ αποστάσεως εργασία το προεπιλεγμένο μέσο εργασίας σας. Με τη βοήθεια των leaders της ομάδας σας, βρείτε κάποιο ψηφιακό εργαλείο που θα μπορούσε να αυτοματοποιήσει αυτή τη διαδικασία ή να διευκολύνει την επικοινωνία. Ίσως να μην χρειαστεί να επανεφεύρετε πλήρως τις διαδικασίες σας.

Θα είναι πολύ πιο εύκολο για τους καινούριους υπαλλήλους να προσαρμοστούν γρήγορα, ενώ παράλληλα η εταιρεία σας θα παρουσιάσει μια εικόνα αιχμής στους υποψηφίους.Αγκαλιάζοντας πλήρως την εξ αποστάσεως εργασία, η επιχείρησή σας μπορεί να παρουσιάσει ένα πιο ελκυστικό πρόσωπο σε όσους αναζητούν εργασία έτοιμους να κάνουν το καλύτερο δυνατό για μια εταιρεία που τους στηρίζει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις