Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Google Wallet ξεκινά σταδιακά την διεθνή του καριέρα

Η νέα υπηρεσία πρόκειται να αντικαταστήσει την εφαρμογή Google Pay επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω Smartphone

Η νέα υπηρεσία Google Wallet έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε Smartphones σε δεκάδες χώρες, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας προσπαθεί να πραγματοποιήσει reboot στο σύστημα πληρωμών του μέσω κινητού τηλεφώνου.

Το Wallet, το οποίο αντικαθιστά την εφαρμογή Google Pay, θα επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τις κάρτες πληρωμών, τις gift cards, τις κάρτες ανταμοιβής, καθώς και πράγματα όπως εισιτήρια εκδηλώσεων, ταυτότητες και άλλα.

Ξεκινά την ανάπτυξή του σε 39 χώρες.

Στις περισσότερες θα αντικαταστήσει το Google Pay, αν και οι δύο υπηρεσίες θα είναι εξίσου διαθέσιμες στις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη.

Το Google Wallet εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, αλλά μετονομάστηκε το 2015 σε Android Pay και στη συνέχεια ξανά το 2018 σε Google Pay, πριν επιστρέψει στις ρίζες του φέτος.

Η Google γνώρισε μια εν μέρει επιτυχία στον τομέα των πληρωμών και των τραπεζικών συναλλαγών.

Νωρίτερα φέτος προσέλαβε το στέλεχος της PayPal Arnold Goldberg για να βοηθήσει στην επαναφορά των φιλοδοξιών της, αφού ματαίωσε τα σχέδια για την ανάπτυξη του Plex.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις