Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google επενδύει στην Lori Systems

Η επένδυση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας αναμένεται να οδηγήσει σε 81% αύξηση του ενδοαφρικανικού εμπορίου, παρέχοντας μια ευκαιρία 21,9 δισ. δολ. σε ανεκμετάλλευτο εμπορικό δυναμικό

Η Google επενδύει στην Lori Systems για να συμβάλει στην ψηφιακή διαχείριση των μεταφορών στην αφρικανική ήπειρο

Η εταιρεία e-logistics, που έχει ως στόχο την ψηφιοποίηση των μεταφορών παρέχοντας στις εταιρείες λύσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των φορτίων, ανακοίνωσε σήμερα την σημαντική επένδυση από τον κολοσσό τεχνολογίας.

Η Lori Systems, η οποία νωρίτερα φέτος ανακηρύχθηκε από τους Financial Times ως η έβδομη ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία της Αφρικής, έχει βοηθήσει χιλιάδες μεταφορείς να αποστείλουν και να διαχειριστούν αποστολές αξίας πάνω από 10 δισ. δολ. σε ολόκληρη την ήπειρο από την ίδρυσή της το 2017.

Σύμφωνα με την έκθεση Logistics Africa της Knight Frank, το 75% της τιμής ενός προϊόντος στην Αφρική αποδίδεται στα logistics (έναντι μόλις 6% στις ΗΠΑ).

Η Lori Systems μειώνει το κόστος των εμπορευμάτων εξαλείφοντας τα κοστοβόρα σημεία κατά μήκος του ταξιδιού του φορτίου: συνδέοντας απρόσκοπτα τους αποστολείς με τις εταιρείες, παρέχοντας στους διανομείς λύσεις για την αποτελεσματική διαχείριση του φορτίου και των μεταφορέων τους και ψηφιοποιώντας το σύνολο των μεταφορικών εργασιών τους, από την προμήθεια της μεταφοράς έως την τεκμηρίωση και τις πληρωμές.

Αυτή η νέα επένδυση είναι η τρίτη από το επενδυτικό ταμείο της Google για την Αφρική ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2021.

«Στη Google, κατανοούμε τη δύναμη που μπορεί να επιφέρει η ψηφιοποίηση των διαδικασιών στην αφρικανική ήπειρο. Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες στην περιοχή, αλλά μόνο μέσω της καινοτομίας μπορούν να ξεκλειδωθούν πλήρως. Η Lori Systems είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς η τεχνολογία μπορεί να επεκταθεί σε ολόκληρη την Αφρική και πώς, με τη σειρά της, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη. Είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε πού θα οδηγήσει το μέλλον μια τέτοια επιχείρηση», σχολιάζει ο Nitin Gajria, Διευθύνων Σύμβουλος της Google για την υποσαχάρια Αφρική.

Ο Jean-Claude Homawooo, συνιδρυτής και CPO της Lori Systems, σχολιάζει: «Τα τελευταία χρόνια ο παγκόσμιος κλάδος της διαδικασίας ανεφοδιασμού έχει γνωρίσει πολλές καινοτόμες λύσεις. Ωστόσο, οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού έχουν απόλυτη ανάγκη εκσυγχρονισμού, με τις τεχνολογίες να μην έχουν ακόμη φτάσει σε κρίσιμη κλίμακα. Στην ήπειρο, η Αφρικανική Ηπειρωτική Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών (AfCFTA) αναμένεται να οδηγήσει σε 81% αύξηση του ενδοαφρικανικού εμπορίου, παρέχοντας μια ευκαιρία 21,9 δισ. δολ. σε ανεκμετάλλευτο εμπορικό δυναμικό που οι 54 χώρες ελπίζουν να αξιοποιήσουν τα επόμενα 5 χρόνια. Τα έξυπνα logistics αποτελούν το «κλειδί» για την αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη Google στο πλευρό μας καθώς συνεχίζουμε να δημιουργούμε και να αναπτύσσουμε το λειτουργικό μοντέλο για logistics στις αναδυόμενες αγορές. Το όραμά μας για το μέλλον των logistics στην Αφρική είναι ένα μέλλον που είναι ψηφιακό, επεκτάσιμο και πιο αποτελεσματικό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lori Systems Uche Ogboi. «Έχουμε επιτύχει έως και 20% μείωση των τιμών για τους ιδιοκτήτες μεταφορικών εταιρειών και σχεδόν 2 φορές αύξηση της χρήσης των φορτηγών για τους μεταφορείς στην πλατφόρμα μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη χρηματοδότηση, καθώς θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε την διαδικασία ανεφοδιασμού σε όλη την ήπειρο».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις