Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το νέο feature του Instagram πρόκειται για απόλυτη αντιγραφή του BeReal

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που το Instagram αντιγράφει τους ανταγωνιστές του

Το Instagram αντιγράφει και πρόκειται να ενσωματώσει στην πλατφόρμα του το concept της εφαρμογής BeReal.

Το BeReal πρόκειται για μια «αντι-Instagraμική» εφαρμογή, οι χρήστες λαμβάνουν μια ειδοποίηση και έχουν την δυνατότητα μόλις μέσα σε δύο λεπτά να βγάλουν μια φωτογραφία, παρουσιάζοντας με ειλικρίνεια και «χωρίς φίλτρα» τι πραγματικά κάνουν.

Η νέα εφαρμογή είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των GenZers, ρίχνοντας «γροθιά» στον πλαστό και ιδιαίτερα μελετημένο εικονικό κόσμο του Instagram.

Παρ’ ότι η εφαρμογή προάγει την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια, αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το BeReal έχει γίνει ανάρπαστο, το Instagram δεν μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να απαντήσει στην αυθεντική και ιδιαίτερα επιτυχημένη ιδέα με… αντιγραφή.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που το Instagram αντιγράφει τους ανταγωνιστές του.

Τα stories του Instagram προέρχονται από το Snapchat ενώ τα Reels αποτελούν μια προσπάθεια «μίμησης» του ανάρπαστου TikTok.

Όπως διαπίστωσε ο Alessandro Paluzzi, ένας developer γνωστός για την ενδελεχή τεχνική του έρευνα με την οποία βρίσκει πρώιμες εκδόσεις που έρχονται με μελλοντικά updates, το Instagram υιοθετεί το βασικό χαρακτηριστικό της BeReal.

Μάλιστα το γεγονός αυτό το επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Instagram, λέγοντας πως πρόκειται προς το παρόν για ένα «εσωτερικό πρωτότυπο», χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

 

Σύμφωνα με τον Paluzzi λοιπόν, οι χρήστες Instagram θα δουν μία ειδοποίηση σε διαφορετικές στιγμές κάθε ημέρας, που θα τους καλεί να αναρτήσουν μία φωτογραφία από ό,τι κάνουν εκείνη τη στιγμή μέσα σε δύο λεπτά.

Το χαρακτηριστικό ονομάζεται Candid Challenges και με το που πατήσει ο χρήστης την ειδοποίηση, η εφαρμογή του Instagram θα ανοίξει τη selfie και την κύρια κάμερα ταυτόχρονα. Το περιεχόμενο που θα καταγράψουν οι χρήστες θα ανέβει ως Story.

Πρόκειται δηλαδή για την ίδια ακριβώς λειτουργία με την BeReal.

Την τελευταία περίοδο πολλοί έχουν παρατηρήσει αλλαγές στο feed τους, με την δομή και το περιεχόμενο στην αρχική του σελίδα στο Instagram να αλλάζει κατά καιρούς.

Εικάζεται πως το Instagram πραγματοποιεί τυχαίες δοκιμές σε συγκεκριμένους χρήστες, οι οποίες βέβαια έχουν ως αποτέλεσμα να «ταράζουν» τον μέχρι τώρα αλγόριθμο της εφαρμογής, με cretors να «μπαίνουν» κάτω από το χαλί.

Αναμφίβολα οι αλλαγές στην εφαρμογή οφείλονται στην πίεση που δέχεται η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης από τους συνεχώς αναπτυσσόμενους ανταγωνιστές της, BeReal και TikTok.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις