Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Uber: Γιατί μηνύει την Επιτροπή Ταξί της Νέας Υόρκης

Η εταιρεία προσπαθεί να μπλοκάρει έναν νέο γύρο αυξήσεων

Μήνυση κατά της Επιτροπής Ταξί & Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης κατέθεσε η Uber. Σύμφωνα με το Bloomberg η εταιρεία προσπαθεί να μπλοκάρει έναν νέο γύρο αυξήσεων.

Η ρυθμιστική επιτροπή της Νέας Υόρκης για τα ταξί και τις λιμουζίνες έδωσε έγκριση τον Νοέμβριο για μια νέα αύξηση των επιτοκίων που θα αύξανε την τιμή των διαδρομών κατά 7,18% ανά λεπτό και 16,11% ανά μίλι στις 15 Νοεμβρίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος μιας διαδρομής με Uber ή Lyft διάρκειας 30 λεπτών από 2,50 έως 27,15 δολάρια. Συγχρόνως, οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες σημείωσαν ρεκόρ όλων των εποχών, λίγο πάνω από 5 δολάρια ανά γαλόνι, κατά μέσο όρο, ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες πίσω από την αύξηση των επιτοκίων. Ωστόσο, η Uber ισχυρίζεται ότι μηνύει την Επιτροπή καθώς η πρόθεσή της ήταν να δημιουργήσει μια« νέα μεθοδολογία που κλειδώνει τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου αυτού του καλοκαιριού στο διηνεκές».

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα του Bloomberg, η Uber εκτιμά ότι η αύξηση των ναύλων -η πρώτη της προμήθειας τα τελευταία 10 χρόνια- θα «έβλαπτε ανεπανόρθωτα τη φήμη της Uber, θα βλάψει την υπεραξία και θα κινδύνευε μόνιμη απώλεια επιχειρήσεων και πελατών».

Τέλος, η αύξηση των επιτοκίων στην Νέα Υόρκη πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 19 Δεκεμβρίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις