Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Μηχανικοί Απόφοιτοι της ΣΜΑ στο προσκήνιο: Εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Διεθνές Συμβούλιο Αεροναυτικών Επιστημών

Τον Αύγουστο του 2023, ο ΕΣΜΑ έγινε δεκτός στο Διεθνές Συμβούλιο Αεροναυτικών Επι-στημών (ICAS) λαμβάνοντας την τιμητική αποστολή να εκπροσωπεί τη χώρα μας σ’ αυτόν τον Παγκόσμιας εμβέλειας οργανισμό, ενώ πριν μερικές ημέρες έγινε αποδεκτός και ο ορισμός 5 μελών του τα οποία θα τον εκπροσωπούν σε 3 program committees.

Ο  Επιστημονικός Σύλλογος Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ) ιδρύθηκε το 1981. Μέλη του συλλόγου είναι όλοι οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί της Σχολής Ικάρων α-πόφοιτοι του Τμήματος Αεροπορικών Επιστημών / Κατεύθυνση Μηχανικών (γνωστή ως ΣΜΑ), από την οποία αποφοιτούν οι αξιωματικοί Μηχανικοί της Ελληνικής Πολεμικής Αε-ροπορίας αλλά και άλλων χωρών με τις ειδικεύσεις : α. Μηχανικού Αεροσκαφών (MΑ), β. Μηχανικού Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών (MH) και γ. Μηχανικού Αεροπορικών Εγκατα-στάσεων (ME)
Τον Αύγουστο του 2023, ο ΕΣΜΑ έγινε δεκτός στο Διεθνές Συμβούλιο Αεροναυτικών Επι-στημών (ICAS) λαμβάνοντας την τιμητική αποστολή να εκπροσωπεί τη χώρα μας σ’ αυτόν τον Παγκόσμιας εμβέλειας οργανισμό, ενώ πριν μερικές ημέρες έγινε αποδεκτός και ο ορισμός 5 μελών του τα οποία θα τον εκπροσωπούν σε 3 program committees.
Η ανάληψη αυτής της θέσης δηλαδή της Full Member Society τοποθετεί τον ΕΣΜΑ στο επίκεντρο των εξελίξεων όσον αφορά την προώθηση και ανάπτυξη των αεροναυτικών επιστημών και της αεροναυτικής τεχνολογίας στη χώρα μας.
Το ICAS, που ιδρύθηκε το 1957, αποτελεί παγκόσμιο φόρουμ για αεροδιαστημικές εταιρείες, ακαδημαϊκούς φορείς, ερευνητικά κέντρα και επαγγελματικούς συλλόγους του χώρου, συγκεντρώνοντας 27 πλήρη και 29 συνδεδεμένα μέλη (Associate Members). Ενδεικτικά αναφέρονται σημαντικά συνδεδεμένα μέλη όπως οι εταιρείες: Boeing, Airbus, Lockheed Martin, Safran, Rolls-Royce, Leonardo, Embraer, SAAB και ερευνητικοί φορείς όπως, ON-ERA (French Aeronautics and Space Research Center), DLR (German Aerospace Center), C.I.R.A.(Italian aerospace research centre), FOI (Swedish Defence Research Agency) κλπ.
Η κάθε χώρα εκπροσωπείται στον ICAS από ένα πλήρες μέλος ενώ μπορούν να εκπροσωπούνται πολλά συνδεδεμένα μέλη.
Με την επιλογή του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ) ως εκπροσώπου στο Διεθνές Συμβούλιο Αεροναυτικών Επιστημών (ICAS), οι μηχανικοί απόφοιτοι  της ΣΜΑ αναγνωρίζονται και αναδεικνύονται ως πρωτοπόροι στον κόσμο της αεροναυτικής επιστήμης και τεχνολογίας.
Η παγκόσμια εμβέλειά του ICAS, το μέγεθος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων καταδεικνύουν την σημαντικότητα και τη στρατηγική σημασία της εκπροσώπησης της Ελλάδας σε αυτό το  διεθνές συμβούλιο, δημιουργώντας ένα πλαίσιο για την ανταλλαγή γνώσεων και συνεργειών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι δεσμοί αυτοί ενισχύουν τη θέση του ΕΣΜΑ ως κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της αεροναυτικής επιστήμης και της τεχνολογίας συμβάλλοντας στην προβολή της Χώρας μας ως πρωτοπόρου στην έρευνα και ανάπτυξη στα αντικείμενα του χώρου που καλύπτει το ICAS, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο ΕΣΜΑ, ανοικτός σε συνεργασίες και καινοτόμες προσεγγίσεις, θα ενημερώσει και θα απευθύνει πρόσκληση στους εμπλεκόμενους φορείς της αεροναυτικής & αεροδιαστήματος, να συμμετάσχουν ως συνδεδεμένα μέλη στον ICAS, με στόχο την ισχυροποίηση της παρουσίας της Πατρίδας μας σε διεθνές επίπεδο, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση συνεργασιών, μεταφοράς τεχνογνωσίας και δημιουργίας συνθηκών που θα δρουν υποστηρικτικά στην μελλοντική ανάπτυξη της αεροναυτικής τεχνολογίας στην Χώρα μας.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις