Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ανοιχτό Εργαστήριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στο Impact Hub Athens

Το Εργαστήριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία InSocial και την Ψηφιακή Κοινωνία.

 

Στο Εργαστήριο θα συζητηθούν οι ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργεί η ΤΝ για την έρευνα, την οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, οι προκλήσεις που θέτει η ΤΝ για την κοινωνία, όπως η μεροληψία, η απώλεια θέσεων εργασίας και η ασφάλεια δεδομένων και η ιδιωτικότητα. Επίσης θα αναδειχθούν βασικά θέματα της αναγκαίας Εθνικής Στρατηγικής της χώρας μας για την ΤΝ, οι στόχοι για την ανάπτυξη της ΤΝ και ειδικότερα θέματα για κλάδους της οικονομίας και της κοινωνίας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων τους σχετικά με την ΤΝ.

Στόχος του είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα των προκλήσεων και των ευκαιριών της ΤΝ, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις επιπτώσεις της στην κοινωνία και την οικονομία και να θέσει τις βάσεις για έναν δημιουργικό και ανοιχτό διάλογο για την Εθνική Στρατηγική για την ΤΝ στη χώρα μας.

Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους και θα συζητήσουν με το κοινό. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει σύντομες θεματικές τοποθετήσεις και στο τέλος ανοιχτή συζήτηση, στην οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Τα βασικά συμπεράσματα του εργαστηρίου θα κωδικοποιηθούν σε ειδικό policy paper του InSocial.

Πρόγραμμα

Χαιρετισμός 

  • Νίκος Χριστοδουλάκης, Επικεφαλής InSocial & πρώην Υπουργός

Εισαγωγικές ομιλίες

  • Γιώργος Καραμανώλης, Συντονιστής Ψηφιακής Κοινωνίας, Τεχνητή Νοημοσύνη, Δίκαιη Ψηφιακή Μετάβαση και οι ευκαιρίες για την χώρα μας.
  • Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Τεχνητή Νοημοσύνη και Πανεπιστήμια. Ευκαιρία ή Πρόκληση;
  • Γιάννης Χαραλαμπίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δημόσια Διοίκηση.

Σύντομες Θεματικές Παρεμβάσεις

  • Γιάννης Πάζιος, Διευθυντής Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνίας” – Διευθύνων Σύμβουλος “Αγροτική Ένωση Α.Ε” – Αγροσυμβουλευτικές Υπηρεσίες, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Η ΤΝ στον αγροτικό τομέα.
  • Άγγελος Τσακανίκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Αξιολόγησης Συστημάτων Τεχνολογίας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (EBEO), Εφαρμογές της ΤΝ στην οικονομία.
  • Ιωάννης Μαλανδράκης, Δημαρχος Πλατανιά, Η πρώτη περίπτωση ΤΝ στο Δημόσιο από το 2018 – εφαρμογή της ΤΝ στο Δήμο Πλατανιά.
  • Μελέτης Νέζης, Μηχανικός Πληροφορικής, Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, Εφαρμογές και καλές πρακτικές TN σε Δήμους και Περιφέρειες.
  • Kωνσταντίνος Τσάνης, Επικεφαλής Ψηφιακών προγραμμάτων στην Παγκόσμια Τράπεζα, Επισκέπτης καθηγητής University of Edinburgh και Hult International Business School και Συνιδρυτής της πρώτης ψηφιακής τράπεζας στην Αφρική, Βέλτιστες πρακτικές για την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στην δημόσια διοίκηση.
  • Σωτήρης Βαρελάς, Επικ. Καθηγητής Τμήματος Τουριστικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, Δ/ντης εργαστηρίου Τουριστικής Αριστείας, Η εφαρμογή της ΤΝ στον Τουρισμό.
  • Χρήστος Καλλονιάτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Η διασφάλιση της ιδιωτικότητας στην εποχή της ΤΝ.
  • Αλέξανδρος Μελίδης, Γενικός Δ/ντης ΕΕΛΛΑΚ, Ανοιχτά μοντέλα ΤΝ.
  • Βαγγέλης Μαρινάκης, Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Σύγχρονες εφαρμογές ΤΝ για ευφυή διαχείριση ενέργειας.
  • Ευανθία Σισμάνογλου, Project Manager EV Loader, ηλεκτροκίνηση και εφαρμογές στην ΤΝ.
  • Δημήτρης Μελίδης, Δικηγόρος Πειραιώς, Αν. Γραμματέας Θεσμών ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, το Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για την ΤΝ και οι επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.
  • Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Ιδρύτρια Storymentor, ΤΝ: Δεξιότητες και περιβαλλοντική προστασία.
  • Γιάννης Αμαραντίδης, Project Manager Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Horizon Grants Expert, Ψηφιακός μετασχηματισμός και ΤΝ στην Υγεία.
  • Κων/νος Ιωάννου, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Αττικής και Προϊστάμενος Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τεχνητή Νοημοσύνη και Κυβερνοασφάλεια.

συμμετοχή με φυσική παρουσία καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας: https://digitalsociety.gr/events/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις