Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IBM, Google, Amazon και Microsoft στη “μάχη” του COVID-19 σε συνεργασία με τον Λευκό Οίκο

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης τύπου του Λευκού Οίκου σχετικά με την πανδημία, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας με στόχο να “απελευθερωθεί η δύναμη των αμερικανικών υπερυπολογιστών”.

Τα μέλη αυτής της κοινοπραξίας είναι ο Λευκός Οίκος, το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας και η IBM. Άλλες εταιρείες, όπως οι Google, Amazon και Microsoft, καθώς και ορισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα, θα “συμβάλλουν επίσης σε πολλά διαφορετικά πράγματα”, δήλωσε ο πρόεδρος.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία έδωσε στη δημοσιότητα η IBM, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι συνεργάζεται με διάφορα εθνικά εργαστήρια και άλλα ιδρύματα για να προσφέρει την υπολογιστική της δύναμη (συνολικά 330 petaflops) σε διάφορα projects που σχετίζονται με την επιδημιολογία, τη βιοπληροφορική και τη μοριακή μοντελοποίηση.

Διαβάστε ακόμη: “Συμμαχία” Google, Microsoft, Facebook και άλλων ενάντια στην παραπληροφόρηση

Πώς μπορούν οι υπερυπολογιστές να μας βοηθήσουν να πολεμήσουμε αυτόν τον ιό; Αυτά τα υπολογιστικά συστήματα υψηλής απόδοσης επιτρέπουν στους ερευνητές να εκτελούν πολύ μεγάλο αριθμό υπολογισμών σε τομείς όπως επιδημιολογία, η βιοπληροφορική και η μοριακή μοντελοποίηση. Αυτά τα πειράματα θα χρειάζονταν χρόνια για να ολοκληρωθούν αν δουλεύονταν με το χέρι ή μήνες αν τα χειρίζονταν πιο αργές, παραδοσιακές πλατφόρμες υπολογιστών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dario Gil, Διευθυντής Έρευνας της IBM.

Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας, ο Λευκός Οίκος μοιράστηκε επίσης τις δηλώσεις της Microsoft, της Google και άλλων συνεργατών σχετικά με το θέμα. “Γνωρίζουμε ότι οι υπολογισμοί υψηλής απόδοσης μπορούν να μειώσουν το χρόνο που χρειάζεται για να επεξεργαστούν μαζικά σύνολα δεδομένων και να εκτελεστούν σύνθετες προσομοιώσεις από μέρες σε ώρες”, ανέφερε ο Mike Daniels, Αντιπρόεδρος του Global Public Sector στο Google Cloud. “Προσβλέπουμε να συμμετάσχουμε στην πρωτοβουλία αυτή μαζί με τους ηγέτες της τεχνολογίας, του ακαδημαϊκού κόσμου και του δημόσιου τομέα για να διαθέσουμε περισσότερους πόρους στους ερευνητές και να εφαρμόσουμε τις δυνατότητες του Google Cloud για την ανάπτυξη πιθανών θεραπειών και εμβολίων”.

Παρομοίως, ο παγκόσμιος επικεφαλής του προγράμματος AI for Health της Microsoft,  John Kahan, σημείωσε ότι η Microsoft θέλει να “βεβαιωθεί ότι οι ερευνητές που εργάζονται για την καταπολέμηση του COVID-19 έχουν πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζονται“, διευρύνοντας την πρόσβαση στο σύννεφο του Azure και δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους ερευνητές να συνεργαστούν με τους επιστήμονες δεδομένων της εταιρείας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις