Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hopwave και KeepPet οι νικητές του TheSqueeze#6 στο Orange Grove

Το TheSqueeze#6 πέρασε στην ιστορία και πέρα από την μεγάλη συμμετοχή του κοινού κρατάμε τις καλές και συγκροτημένες ιδέες των Startups, τις επίσης καλές παρουσιάσεις – pitching αλλά και την υψηλού επιπέδου επιτροπή επιλογής των Startup που κέρδισαν το πρώτο και το δεύτερο χρηματικό βραβείο, μια χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι σύντομες παρουσιάσεις-pitching μπροστά σε κοινό ή επενδυτές είναι μια ιδιάζουσα αλλά απαραίτητη διαδικασία στον κόσμο των Startups και με βάση όσα είδαμε και ακούσαμε στο Orange Grove οι εκπρόσωποι των ελληνικών Startups έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το τομέα με τη βοήθεια μεντόρων και συμβούλων.

Μέσα σε πέντε λεπτά οι εκπρόσωποι των οκτώ Startups που συμμετείχαν στο TheSqueeze#6 παρουσίασαν την ιδέα τους αλλά και τα επιχειρηματικά πλάνα τους ενώ είχαν άλλα πέντε λεπτά για να απαντήσουν στις ερωτήσεις της επιτροπής.

Την υψηλή ποιότητα των παρουσιάσεων επιβεβαίωσε και ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Caspar Veldkamp, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πολλές παρόμοιες εκδηλώσεις στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί.

TheSqueeze2Ο Peter Economides, παγκοσμίου φήμης brand strategist, δέσποζε με την άνεση επικοινωνίας με το κοινό αλλά και τους τους ιδρυτές των Startups με καίριες ερωτήσεις και ηγείτο της επιτροπής.

Η Gigi Wang απο τo Silicon Valley, Chair Emeritus στο MIT/Stanford Venture Lab και Managing Partner στο MG-Team, με χιούμορ και εξαιρετική άνεση στο λόγο της μας αποκάλυψε πως την κέρδισε ο κόσμος των Startups, αφήνοντας μια καλή καριέρα, καθώς επίσης το πως οι αποτυχίες δίνουν τις απαραίτητες εμπειρίες για να πετύχεις τελικά με ότι ασχολείσαι. Ήταν εκείνη που σχολίασε το dating app Lalemou, εν μέσω χιουμοριστικής ατμόσφαιρας, μια και όπως επίσης μας αποκάλυψε γνώρισε τον άντρα της μέσω του Match.com.

Η Mareva Grabowski ιδρύτρια και Vice Chairman του Endeavor Greece ήταν πολυ εύστοχη με τις αναλύσεις των Startups, έδωσε βάρος στα συγκροτημένα σχήματα αλλά και στο “πάθος” των παρουσιάσεων και υπογράμμισε τη σημασία, για όλο το οικοσύστημα και την οικονομία της Ελλάδας, της πετυχημένης πορείας των Startups εντός και εκτών συνόρων.

Τέλος, ο νεαρός Ολλανδός Koen Thijssen αν και δεν είχε την βαρύτητα των υπολοίπων μελών της επιτροπής έχει στη “πλάτη” του την έξοδο από τον κόσμο των υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων, όπως της Rocket Internet, και την πετυχημένη είσοδο στο κόσμο των Startups με το Bloomon να διαταράσσει την ανθοκομική βιομηχανία και να προσελκύει 3,5 εκατ. δολάρια χρηματοδότησης.

TheSqueeze3Το πρώτο βραβείο του TheSqueeze#6 κέρδισε το γνωστό μας Hopwave, το οποίο προσφέρει πρόσβαση στις πιο ξεχωριστές και όμορφες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας μέσω κρατήσεων θέσεων σε μικρά εκδρομικά πλοία. Ένα μέλος της ομάδας βρίσκεται ήδη σε τουριστική έκθεση στο Βερολίνο μιλώντας με την tour operators ενώ τα 15.000 ευρώ του πρώτου βραβείου θα τα χρησιμοποιήσουν για περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το δεύτερο βραβείο των 10.000 ευρώ κέρδισε το KeepPet, Μια πλατφόρμα που φέρνει κοντά τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, και ειδικά σκύλων, με ζωόφιλους που επιθυμούν να φιλοξενήσουν τα κατοικίδια για λίγες ή πολλές μέρες, σε περίοδο διακοπών για παράδειγμα. Οι keepers αναλαμβάνουν την καθημερινή επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες, μέσω Skype μάλιστα, ενώ προσφέρεται πρόσβαση σε ένα δίκτυο κτηνιάτρων σε περίπτωση ανάγκης κατά τη φιλοξενία. Παράλληλα όσοι keepers το επιθυμούν μπορούν να δωρίσουν ένα μέρος της αμοιβής τους σε φιλοζωικά σωματεία.

Οι υπόλοιπες Startup που συμμετείχαν στο 6ο TheSqueeze:

HappyFiit, μια online πλατφόρμα η οποία συνδέει τις δεκάδες fit apps με τις εταιρείες αθλητικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών για διαφημιστικούς σκοπούς και προσφορές.

Humane, μια εταιρεία κοινωνικής ευθύνης η οποία σχεδιάζει προϊόντα και γενικά καμπάνιες υποστήριξης ευπαθών ομάδων με ασθένειες όπως η Κυστική Ινωση.

Sway, ένα διαφορετικό social network το οποίο εμφανίζει αναρτήσεις των χρηστών σχετικές με τα δρώμενα μιας συγκεκριμένης περιοχής σε άλλους χρήστες που βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Οι αναρτήσεις εξαφανίζονται μετά από μια μέρα δίνοντας μια εφήμερη ζωντάνια και πληροφόρηση για μια συγκεκριμένη εκδήλωση.

RoundCell, καιρό είχαμε να δούμε μια hardware Startup η οποία σχεδιάζει ασφαλή μέρη διανομής και παραλαβής προϊόντων, όλων των κατηγοριών ακόμα και ευπαθών κατηγοριών, έτσι ώστε να μην δεσμευόμαστε από τις αποστολές κούριερ.

ElioPlus, πρόκειται μια πλατφόρμα B2B η οποία διασυνδέει εταιρείες λογισμικού και SaaS με μεταπωλητές IT έτσι ώστε να προσφέρεται πρόσβαση σε νέες αγορές εύκολα αλλά και νέες λύσεις και επιλογές για τους μεγάλους resellers και εταιρείες.

Lalemou, ένα dating app που δεν απαιτεί τη δημιουργία προφίλ ή τη προσθήκη φωτογραφιών με μόνη επιλογή το chat. Οι άντρες πρέπει να πληρώσουν για να μη περιμένουν να μιλήσουν με γυναίκες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις