Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Chainproof, eHOSP και FDI οι τρεις νικήτριες ομάδες του φετινού HackInnow

Έμφαση στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο blockchain έδωσαν οι 10 ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό HackInnow που διοργάνωσαν από κοινού η Groupama Ασφαλιστική και το Corallia.

Οι 10 ομάδες εστίασαν στις 4 θεματικές προκλήσεις του διαγωνισμού που ήταν:
Stateoftheart technologies.
Social CRM.
– Digital Client.
Emerging Risks.

Ταυτόχρονα, τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων ήταν η καινοτομία τους, η δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης, ο βαθμός ωριμότητας και τέλος, η αρτιότητα και η συμπληρωματικότητα των μελών της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό οι ομάδες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και κατέκτησαν τα βραβεία αξίας μεγαλύτερης των 6.000 ευρώ του HackInnow 2017 ήταν οι:
Chainproof.ai: με συντονιστή τον Αλέξη Πολύζο, που κατέκτησε το πρώτο βραβείο των 3.000 ευρώ, παρουσιάζοντας μια πλατφόρμα με τη χρήση blockchain για την ασφάλιση ψηφιακών έργων τέχνης.
eHOSP: με συντονιστή τον Αλέξη Καραδήμο, που έλαβε το δεύτερο βραβείο των 2.000 ευρώ και μία συμμετοχή σε ένα τεχνολογικό event στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας μια “έξυπνη” κάρτα υγείας με τη χρήση blockchain.
FDI: με συντονιστή τον Θεόδωρο Καπέλιο, που έλαβε το τρίτο βραβείο των 1.000 ευρώ, παρουσιάζοντας μια κινητή εφαρμογή για την προστασία των πελατών από καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων.

Παράλληλα, τα μέλη των νικητριών ομάδων έλαβαν δωρεάν ασφαλιστικά προϊόντα πρωτοβάθμιας υγείας Santé από την Groupama Ασφαλιστική, καθώς και μία ατομική συμμετοχή παρακολούθησης του Digital Marketing and Social Media Diploma, στο ACG. Παράλληλα, η Groupama Ασφαλιστική θα διερευνήσει πιθανότητες συνεργασίας με όλες τις ομάδες που έλαβαν μέρος στο HackInnow 2017.

Σημειώνεται επίσης πως όλες οι ομάδες έλαβαν καθοδήγηση από τους μέντορες-στελέχη της Groupama Ασφαλιστικής και αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούταν από τους: Χρήστο Κάτσιο, CEO, Groupama Ασφαλιστική, Βασίλη Αντωνιάδη, Managing Director, Boston Consulting Group, Γιώργο Τζήρο, Οικονομολόγο, American College of Greece, Αλέξανδρο Κωστόπουλο, CEO, Reportbrain, και Γιωργή Κριτσοτάκι, Senior Manager, Accenture. Tα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων ήταν η καινοτομία τους, η δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης, ο βαθμός ωριμότητας και τέλος, η αρτιότητα και η συμπληρωματικότητα των μελών της ομάδας.

Τo HackΙnnow 2017 χαιρέτησαν ο καθ. Βασίλειος Μακιός, Γεν. Διευθυντής του Corallia, ο Christophe Chantepy, Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα, ο Χρήστος Κάτσιος, CEO της Groupama Ασφαλιστικής και o Νίκος Κομνηνός, COO της Intale.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Κάτσιος, Γενικός Διευθυντής της Groupama Ασφαλιστικής δήλωσε σχετικά μετά τη λήξη του διαγωνισμού: “Για εμάς τους ανθρώπους της Groupama Ασφαλιστικής αποτελεί μεγάλη χαρά και ταυτόχρονα ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι για άλλη μια χρονιά διοργανώσαμε έναν διαγωνισμό Ανοικτής Καινοτομίας σε συνεργασία με το Corallia. Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο συνδράμουν στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών από νέους ανθρώπους, αλλά και εκπέμπουν αισιοδοξία για το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου, όσον αφορά στην ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών, προς όφελος πάντα των ασφαλισμένων. Παραμένουμε άλλωστε πιστοί στη διαχρονική μας δέσμευση να απλοποιούμε τις διαδικασίες ασφάλισης μέσω της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και εφαρμογών, ενσωματώνοντας αποτελεσματικά τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο φετινός δημιουργικός μαραθώνιος καινοτομίας στον τομέα της Ιδιωτικής Ασφάλισης πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Δεκεμβρίου, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις