Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hackathon για γυναίκες developers από την Atos στην Αθήνα

Η εταιρεία Atos, μια μεγάλη εταιρεία IT με πάνω από 100.000 εργαζόμενους σε 72 χώρες και 300 άτομα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Code.Hub, διοργανώνει ένα Hackathon στις 07 – 08/12/2018 αποκλειστικά για γυναίκες προγραμματίστριες.

Με κύριο σκοπό την ενίσχυση της νεανικής απασχολησιμότητας
το διήμερο Hackathon περιλαμβάνει, πολλές ομιλίες από καταξιωμένα στελέχη στον κλάδο της πληροφορικής, Workshop σε Agile μεθοδολογίες, εμβάθυνση σε τεχνολογίες αιχμής με σκοπό την δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών που θα βοηθήσουν την επικοινωνία χρηστών στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παραστούν και θα μιλήσουν στελέχη από την Google, την Microsoft, το kariera.gr καθώς και άλλα στελέχη της αγοράς, όπου θα πλαισιώνονται από υψηλόβαθμους προγραμματιστές της εταιρίας Atos από το εξωτερικό. Agile ομάδες, expert προγραμματιστές σε κάθε τεχνολογία αλλά και Technical Mentors θα είναι εκεί για να βοηθήσουν την υλοποίηση οποιασδήποτε ιδέας.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλούνται να φέρουν: τους δικούς τους φορητούς υπολογιστές, τις γνώσεις που διαθέτουν στον προγραμματισμό από το Πανεπιστήμιο και την καλή τους διάθεση! Ο καφές, τα αναψυκτικά, το νερό και το γεύμα είναι μια χορηγία των Flocafe Espresso Room, Coca Cola 3E και Goody’s Burger House αντίστοιχα.

Σε όλες τις ομάδες θα απονεμηθούν Πιστοποιητικά παρακολούθησης και επιπλέον Πιστοποιητικά Βράβευσης για τις 3 πρώτες εφαρμογές με βραβεία: 5 μήνες πρακτική άσκηση στην εταιρία, 1.500€, 600€ ticket compliments, 500€ για εκπαιδεύσεις στην Code.Hub, 40% υποτροφία σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα πληροφορικής από το Athens Tech College για όλα τα μέλη της ομάδας & βαλίτσα ταξιδιού της Coca Cola.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη λήξη των εργασιών του Hackathon από κριτική επιτροπή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Αιτήσεις συμμετοχής εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Hackathon μπορείτε να απευθυνθείτε στο email [email protected].

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις