Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut απέκτησε ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια!

Η Revolut ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκτησε ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια και θα αρχίσει με την πάροδο του χρόνου να προσφέρει πλήρεις τραπεζικές υπηρεσίες, σταδιακά, σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.

Η άδεια βγήκε στην Λιθουανία και αναμένεται να υλοποιηθεί πρώτα στις μικρότερες αγορές  – χώρες και ακολούθως στις μεγαλύτερες χώρες, όπως για παράδειγμα Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Ελλάδα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η άδεια μέχρι το καλοκαίρι, ενδεχομένως και νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα “καταλυτικό συμβάν” για τις FinTechs μια και με τη τραπεζική άδεια ανεβαίνουν επίπεδο τόσο σε επίπεδο προσφερομένων υπηρεσιών, για παράδειγμα υπάρχει πλέον εξασφάλιση καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ από την ΕΚΤ, ενώ και εσωτερικά θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές, κανονιστικές, τεχνικές, νέοι IBAN κλπ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει επίσης ότι θα προσφέρονται λογαριασμοί αποταμίευσης και μισθοδοσίας, υπερ-αναλήψεις, προσωπικά και επιχειρηματικά δάνεια, εμπλουτισμός υπηρεσιών πληρωμών διαφόρων υπηρεσιών αλλά και η πολυπόθητη λύση άμεσης μεταφοράς χρημάτων στον λογαριασμό Revolut από τράπεζες, ATMs και άλλα σημεία στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα δοθεί έμφαση στον δανεισμό μια και πρόκειται για μια υπηρεσία με σαφώς μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, η Revolut έχει μεγαλώσει σημαντικά. Η εταιρεία έχει 3.000.000 πελάτες, ανοίγει καθημερινά μεταξύ 8.000 και 10.000 τρεχούμενους λογαριασμούς και πραγματοποιεί συναλλαγές άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα σε αξία. Όσον αφορά τα έσοδα, η Revolut τα έχει πενταπλασιάσει σε ετήσια βάση, ενώ έχει ήδη κάνει break even από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Revolut ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή της να επεκταθεί πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία να αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2019. Η παγκόσμια επέκταση θα επιτρέψει στους πελάτες της Revolut στην Ελλάδα και την Ευρώπη να αποκτήσουν τοπικό λογαριασμό σε όλες τις νέες αγορές, ακόμη και να στείλουν δωρεάν και άμεσα εμβάσματα σε αυτές τις χώρες.

Με την εξασφάλιση της τραπεζικής μας άδειας, την πλατφόρμα δωρεάν διαπραγμάτευσης μετοχών να προχωράει κανονικά και των πέντε νέων διεθνών αγορών σε τελικό στάδιο, κάνουμε πράξη τη φήμη που έχουμε χτίσει ως η «Amazon του banking». Το όραμά μας είναι απλό: μια εφαρμογή με δεκάδες εκατομμύρια χρήστες, απ’ όπου μπορούν να διαχειριστούν κάθε πτυχή της οικονομικής σας ζωής με τις καλύτερες τιμές και τεχνολογίες“, δήλωσε ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut.
Το όραμά μας είναι ότι οι πελάτες μας, είτε ατομικοί είτε επιχειρηματικοί, να είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για δάνειο σε μόλις δύο λεπτά από το κινητό τους τηλέφωνο και στη συνέχεια να έχουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους σχεδόν αμέσως. Θα καταργήσουμε τη γραφειοκρατική διαδικασία και θα προσφέρουμε φθηνότερες υπηρεσίες από τους παραδοσιακούς δανειστές” συνεχίζει.

Η Revolut παραμένει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη fintech στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν μας επαναπαύει. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι η Revolut να είναι η πιο δημοφιλής κάρτα σε ολόκληρη την Ελλάδα και είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε εκεί μόλις αρχίσουμε να διαθέτουμε πλήρεις τρεχούμενους λογαριασμούς, καταναλωτικά δάνεια και δωρεάν διαπραγμάτευση μετοχών σε όλη την χώρα“, δήλωσε ο Δημήτρης Λιτσικάκης, Country Manager της Revolut για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Μέχρι σήμερα, η Revolut έχει αντλήσει περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως οι Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital και DST Global και ετοιμάζεται για νέα μεγάλη χρηματοδότηση η οποία θα υποστηρίξει την παγκόσμια ανάπτυξή της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις