Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Globitex λανσάρισε το EURO Wallet κρυπτονομισμάτων

Στην κυκλοφορία του EURO Wallet, το οποίο και υποστηρίζεται από την Nexpay UAB, ένα αδειοδοτημένο Κοινοτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, προχώρησε η Globitex. Μέσω του EURO Wallet, οι χρήστες είναι σε θέση να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν, ταυτόχρονα, πληρωμές σε ευρώ και δη στον προσωπικό τους IBAN λογαριασμό, όπως συμβαίνει με κάθε άλλο τραπεζικό λογαριασμό σε ευρώ. Ο λογαριασμός θα έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων παρέχοντας στους χρήστες διαφανείς συναλλαγές.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Globitex έχει δημιουργήσει ένα επαγγελματικό crypto-marketplace προκειμένου να καλύψει την αναγκαιότητα για την ύπαρξη μιας πλατφόρμας ανταλλαγής σε επίπεδο χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων με προηγμένες λύσεις πληροφορικής, η οποία θα θεωρείται κατάλληλη τόσο για μεμονωμένους όσο και για θεσμικούς συμμετέχοντες στην κρυπτοαγορά.

Απώτερος σκοπός της εταιρείας είναι να προωθήσει περαιτέρω την crypto βιομηχανία σε διεθνές επίπεδο, να ενισχύσει την ρευστότητα των crypto συναλλαγών, καθώς επίσης και να επιτρέψουν σε επαγγελματίες traders να συμμετάσχουν μέσω API (FIX & RESTful) interface στην διαδικασία πραγματοποίησης συναλλαγών και πληρωμών.

Όπως σημείωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Globitex, Uldis Teraudkalns: “Η Globitex προσπαθεί να αποτελέσει τον ηγέτη της αγοράς αναφορικά με μια σειρά από χαρακτηριστικά, όπως λ.χ. την ευκολία, την ασφάλεια και τη συμμόρφωση. Αξιοποιώντας τις συγκεκριμένες αξίες, έχουμε δημιουργήσει το EURO Wallet, το οποίο προσφέρει απαράμιλλη λειτουργικότητα πρόσβασης σε έναν πλήρως λειτουργικό λογαριασμό IBAN μέσω της ανταλλαγής κρυπτογράφησης Globitex. Την ίδια στιγμή, επιτρέπει την διεξαγωγή άμεσων καταθέσεων, όσο και αναλήψεων στο λογαριασμό διαπραγμάτευσης της Globitex“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις