Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα σειρά υπηρεσιών Open Banking από την Mastercard

Η Mastercard, στο πλαίσιο του συνεδρίου Money2020, παρουσίασε μια νέα σειρά λύσεων Ανοικτής Τραπεζικής (Open Banking), με εφαρμογές και υπηρεσίες, που διασφαλίζουν μεγαλύτερο εύρος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη.

Οι τέσσερις λύσεις, οι οποίες σχεδιάστηκαν με στόχο τη στήριξη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και παρόχων υπηρεσιών πληρωμών στην εκπόνηση συστημάτων Ανοικτής Τραπεζικής, έχουν ως εξής:

  • Open Banking Connect – Υπηρεσία η οποία επιτρέπει άμεση πρόσβαση σε παρόχους υπηρεσιών,
    μέσω διασύνδεσης με τα APIs των τραπεζικών ιδρυμάτων.
  • Open Banking Protect – Επαληθεύει την ορθότητα πιστοποιητικού και άδειας των παρόχων
    υπηρεσιών πληρωμών σε πραγματικό χρόνο.
  •  Open Banking Resolve – Αποτελεί μια κεντρoποιημένη υπηρεσία επίλυσης διαφορών μεταξύ των
    τραπεζικών ιδρυμάτων και των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.
  • Open Banking Consulting Services – Ολοκληρωμένο πακέτο συμβουλευτικών υπηρεσιών για
    παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών συμβουλευτικής στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με στόχο
    να καθορίσουν και να υλοποιήσουν τη στρατηγική Ανοικτής Τραπεζικής που επιθυμούν.

Αρκετοί συνεργάτες που εδρεύουν στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Πολωνίας, όπου
προσφέρεται η νέα σειρά λύσεων της Mastercard, έχουν ήδη καταθέσει εγγράφως το ενδιαφέρον τους για ενεργοποίηση της νέας σειράς εφαρμογών και υπηρεσιών. Ανάμεσα στις εταιρείες αυτές είναι οι Kikapay, Streeva, Tribe Payments, Alior Bank, καθώς και ο πάροχος εφαρμογών πληρωμής κινητής τηλεφωνίας DiPocket.

Ο Jim Wadsworth, SVP Open Banking της Mastercard, δήλωσε σχετικά: «Καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών σε ολόκληρη την Ευρώπη, και τον κόσμο, προσπαθούν να βρουν τον κατάλληλο τρόπο αξιοποίησης της Ανοικτής Τραπεζικής με στόχο να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους, γίνεται προφανής η ανάγκη ύπαρξης αξιόπιστων συνεργατών με διεθνή εμβέλεια και εξειδίκευση στην τεχνολογία και την ασφάλεια πληρωμών. Οι λύσεις Ανοικτής Τραπεζικής της Mastercard, θα προσφέρουν στον κλάδο συμβουλές από ειδικούς και κορυφαία τεχνολογική υποστήριξη, ενώ αναμένεται να καλύψουν το υπάρχον κενό και κάνουν τον τελικό χρήστη να νιώθει ασφαλής, γεγονός που με τη σειρά του θα υποστηρίξει την εν γένει υιοθέτηση συστημάτων Ανοικτής Τραπεζικής».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις