Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

40 δισ. συσκευές IoT θα χρησιμοποιούνται παγκοσμίως μέχρι το 2023

Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι καθοριστικά όσον αφορά το Internet of Things, το οποίο θα χρησιμοποιείται με τρόπους που δεν μπορούμε να φανταστούμε σήμερα, σύμφωνα με έρευνα του Business Insider Intelligence.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το 2023, καταναλωτές, εταιρείες και κυβερνήσεις πρόκειται να εγκαταστήσουν παγκοσμίως πάνω από 40 δισ. συσκευές IoT.

Αναλυτικά:

Καταναλωτές: Μόνο στις ΗΠΑ, ο αριθμός των έξυπνων οικιακών συσκευών εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 δις έως το 2023, με τους καταναλωτές να ξοδεύουν περίπου 725 δολάρια ανά νοικοκυριό – συνολικά πάνω από 90 δισ. δολάρια- για λύσεις IoT.

Επιχειρήσεις: Oι εταιρείες ξοδεύουν ήδη και θα συνεχίσουν να ξοδεύουν δισ. δολάρια σε διασυνδεδεμένες συσκευές και αυτοματοποίηση. Μέχρι το 2023, η εγκατεστημένη βάση βιομηχανικών ρομποτικών συστημάτων θα “αγγίξει” τα 6 εκατ. παγκοσμίως, ενώ οι ετήσιες δαπάνες για τις λύσεις IoT θα φτάσουν περίπου 450 δισ. δολάρια.

Κυβερνήσεις: Οι κυβερνήσεις παγκοσμίως χρησιμοποιούν συσκευές IoT για να προωθήσουν την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων, οι οποίες θα είναι εξοπλισμένες με καινοτομίες όπως οι διασυνδεδεμένες κάμερες, τα έξυπνα φώτα του δρόμου και οι διασυνδεδεμένοι μετρητές για την προβολή της κίνησης σε πραγματικό χρόνο της κίνησης. Οι ετήσιες επενδύσεις στον τομέα αυτό αναμένεται να φθάσουν τα 900 δισ. δολάρια μέχρι το 2023.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις