Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Snapchat: Λανσάρει δικό του chatbot, που βασίζεται στην τεχνολογία GPT της OpenAI

το Snapchat προσθέτει ένα chatbot AI στη δική του πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, το "My AI"

 

Το ChatGPT της Open AI, που κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν, έχει κυριαρχήσει στο διαδίκτυο και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Ως αποτέλεσμα, η τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει ένα όλο και πιο δημοφιλές θέμα τους τελευταίους μήνες. Δεδομένων αυτών των παραγόντων, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Snapchat προσθέτει ένα chatbot AI στη δική του πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, το “My AI“.

Το “My AI” είναι, προς το παρόν, διαθέσιμο για το Snapchat +, τη συνδρομητική υπηρεσία 3.99 δολ. το μήνα του κοινωνικού δικτύου.

Το My AI μπορεί να κάνει πράγματα όπως να βοηθήσει να απαντήσει σε μια ερώτηση trivia ή να γράψει ένα haiku και εκπαιδεύτηκε για να έχει μια μοναδική φωνή και προσωπικότητα και να συμμορφώνεται με τις οδηγίες ασφάλειας της εφαρμογής.

Επίσης, μπορεί να προτείνει ιδέες δώρων γενεθλίων για το BFF σας, να σχεδιάσει ένα ταξίδι πεζοπορίας για ένα
σαββατοκύριακο, να προτείνει μια συνταγή για δείπνο ή ακόμα και να γράψει ένα haiku για έναν φίλο σας που έχει εμμονή με το τσένταρ», έγραψε η εταιρεία σε μια ανάρτηση της.

Το Snapchat ανέφερε ότι «όπως συμβαίνει με όλα τα chatbots που λειτουργούν με AI», το My AI μπορεί να εξαπατηθεί για να πει σχεδόν οτιδήποτε. Η εταιρεία φαίνεται να υπαινίσσεται το χάος που δημιουργήθηκε από το Bing της Microsoft, το οποίο ενημερώθηκε πρόσφατα με το μοντέλο GPT-4 του OpenAI. Μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία, οι άνθρωποι άρχισαν να δημοσιεύουν περίεργες και ενοχλητικές απαντήσεις που έλαβαν από τη μηχανή αναζήτησης, μετά την οποία η Microsoft παραδέχτηκε ότι το Bing μπορεί να προκληθεί να απαντήσει έξω από τον «σχεδιασμένο τόνο» του. Το Snapchat φαίνεται να θέλει να προλάβει μια παρόμοια κατάσταση με το δικό του chatbot, σημειώνοντας ότι το My AI έχει «πολλές ελλείψεις». Το Snapchat έφτασε ακόμη και στο σημείο να πει “συγγνώμη εκ των προτέρων” στους χρήστες του νέου chatbot.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το όραμα της Microsoft με το Bing, το My AI του Snapchat δεν προορίζεται να λειτουργήσει ως μηχανή αναζήτησης. Αντ ‘αυτού θεωρείται ως μια περσόνα στο Snapchat με την οποία μπορείτε να συνομιλήσετε όπως θα κάνατε με τους φίλους σας.

Όλες οι συνομιλίες με το My AI θα αποθηκευτούν και ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της εμπειρίας του προϊόντος. Το Snapchat λέει επίσης ότι οι χρήστες δεν πρέπει να μοιράζονται μυστικά με το My AI ή να βασίζονται στο chatbot για συμβουλές. Η εταιρεία λέει ότι παρόλο που το My AI έχει σχεδιαστεί για να αποφεύγει προκατειλημμένες, λανθασμένες, επιβλαβείς ή παραπλανητικές πληροφορίες, ενδέχεται να προκύψουν λάθη. Το κοινωνικό δίκτυο προσκαλεί τους χρήστες να υποβάλουν σχόλια πατώντας παρατεταμένα οποιοδήποτε μήνυμα από το My AI.

Σύμφωνα με το Snapchat, με την πάροδο του χρόνου, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι ιδανική προσθήκη στην εμπειρία της εφαρμογής. Βραχυπρόθεσμα, το My AI μπορεί να ενισχύσει τους αριθμούς συνδρομητών επί πληρωμή της εταιρείας, οι οποίοι πρόσφατα ξεπέρασαν το όριο των δύο εκατομμυρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις