Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Έντονες φήμες για μυστική Startup που εργάζεται πάνω σε τεχνολογίες νέας γενιάς

Το Exploratory Design Group φέρεται να λειτουργεί ως Startup εντός της εταιρείας

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι η Apple έχει δημιουργήσει μια μυστική Startup, η οποία εργάζεται σε μια σειρά τεχνολογιών επόμενης γενιάς.Πιο συγκεκριμένα, ο Mark Gurman του Bloomberg αποκάλυψε πρόσφατα νέες πληροφορίες για το Exploratory Design Group της εταιρείας, γνωστό και ως “XDG”.

Σύμφωνα με τον Gurman η Exploratory Design Group λειτουργεί ως Startup εντός της Apple και αποτελείται μόνο από μερικές εκατοντάδες άτομα, κυρίως μηχανικούς και ακαδημαϊκούς. Η ομάδα λειτουργεί κάτω από άκρα μυστικότητα, σε σημείο που μέλη της ομάδας που δουλεύουν πάνω σε διαφορετικό project δεν επιτρέπεται να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Το XDG λαμβάνει σημαντικούς οικονομικούς πόρους, ενώ τα μέλη του ενθαρρύνονται να αναπτύξουν νέα έργα και ιδέες αντί να αναβαθμίσουν τις ήδη υπάρχουσες συσκευές.

Η ομάδα του XDG λέγεται ότι εργάζεται πάνω σε καινοτομίες όπως η τεχνολογία οθόνης επόμενης γενιάς, η τεχνητή νοημοσύνη, τεχνολογίες χαμηλού επεξεργαστή, μπαταρίες επόμενης γενιάς για smartphone, καθώς και νέες τεχνολογίες στον τομέα της υγείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις