Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία

Ο τεχνολογικός κολοσσός θέλει να αυξήσεις τις πωλήσεις του στη χώρα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, άνοιξε επίσημα το πρώτο κατάστημα της Apple στην Ινδία, στοιχηματίζοντας ότι τα καταστήματα λιανικής της κατασκευάστριας των iPhone θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της αύξησης των πωλήσεων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ντυμένος με γκρι παντελόνι, μπλε πουκάμισο και αθλητικά παπούτσια, αγκάλιασε τους πρώτους πελάτες και πόζαρε μαζί τους για selfies στο λανσάρισμα του καταστήματος στο οικονομικό κέντρο της Βομβάης σήμερα, Τρίτη 18/04. Δεκάδες άνθρωποι από το προσωπικό ντυμένοι με πράσινα μπλουζάκια φώναξαν «BKC!, BKC!», αναφερόμενοι στην επιχειρηματική περιοχή Bandra-Kurla Complex όπου βρίσκεται το κατάστημα.

Η Apple στοχεύει στη χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων για να αναζωογονήσει την παγκόσμια αύξηση των εσόδων και να διαφοροποιηθεί πέρα από την Κίνα. Οι πωλήσεις της εταιρείας στην Ινδία έφθασαν σε νέο υψηλό, σχεδόν 6 δισ. δολάρια, τη χρονιά που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη σημασία της συγκεκριμένης αγοράς.

Μόνο το 4% των σχεδόν 700 εκατ. χρηστών smartphone στην Ινδία έχουν iPhone. Οι καταναλωτές προτιμούν τα πιο φθηνά κινητά, που φτιάχνονται στη χώρα, όπως και τα κινεζικά και τα νοτιοκορεάτικα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις