Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Mag #37: Κυκλοφορεί με τα Παραπολιτικά

Το εξώφυλλο του Startupper Magazine #37 είναι αφιερωμένο στη συνέντευξη του Κυριάκου Πιερρακάκη, εστιάζοντας στο κομμάτι της τεχνολογίας και σε όσα πέτυχε αυτά τα 4 χρόνια από τη θέση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το πέμπτο Startupper Mag του 2023, το τεύχος #37 του δημοφιλούς περιοδικού, κυκλοφορεί με την εφημερίδα Παραπολιτικά και περιέχει -εκτός από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις- πλούσια θεματογραφία σχετικά με την επιχειρηματικότητα των νέων, τις Startups, την καινοτομία και την τεχνολογία.

Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο Κυριακός Πιερρακάκης μιλάει αποκλειστικά στο STARTUPPER MAG και τον Γιάννη Διονάτο, εστιάζοντας στο κομμάτι της τεχνολογίας και σε όσα έχει πετύχει αυτά τα 4 χρόνια από τη θέση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης! Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρεται στον αριθμό των συναλλαγών που γίνονται σήμερα σε σχέση με το 2018, μέσα από το gov.gr, ενώ μας θυμίζει πως πλέον έχουμε περισσότερες από 130 ουρές λιγότερες κατά μέσο όρο για κάθε πολίτη σε ετήσια βάση.

ΘΕΜΑ: Τα υπουργεία του μέλλοντος

Στην τετραετία που έρχεται αλλά και σε βάθος χρόνου, κάποια υπουργεία οφείλουν να μετασχηματιστούν, να εκσυγχρονιστούν, καθώς αναμένεται να πέσει ακόμα μεγαλύτερο βάρος πάνω τους, ώστε να διατηρήσουν τη χώρα στο μονοπάτι της ανάπτυξης και της προόδου. Τα υπουργεία τα οποία θα μας απασχολήσουν είναι: Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Παρουσιάζονται κάποιες από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, καθώς και τη συνεργασία που θα χρειαστεί να έχουν με άλλα υπουργεία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Insurance στην Ελλάδα

Όταν ακούμε τον όρο ασφάλιση στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι οι ατέλειωτες ουρές στο ΕΣΥ, οι αμέτρητες ώρες που ίσως χρειαστεί να περιμένουμε στα επείγοντα, οι μήνες που απαιτούνται συνήθως για να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον γιατρό που χρειαζόμαστε. Τα προβλήματα του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα μας μπορεί να είναι γνωστά, όμως κανείς δεν αρνείται την αξία της δωρεάν υγείας και περισσότερο τη συνεχή πάλη του κράτους ώστε αυτή να βελτιώνεται συνεχώς. Εδώ είναι που ίσως μπαίνει η συζήτηση για την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα, η οποία παραδόξως δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα περίμενε κανείς.

STARTUPS: Agrotech – Ποιες εταιρείες διακρίνονται

Η αγροτική παραγωγή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Και μπορεί τα «μυστικά» της γεωργίας να έρχονται, σε πολλές περιπτώσεις, από τα βάθη των αιώνων, πλέον όμως οι εποχές αλλάζουν, Μαζί με αυτές, αλλάζει τόσο ο τρόπος με τον οποίο οι αγρότες δραστηριοποιούνται, όσα και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για να βελτιστοποιήσουν την παραγωγή τους. Η γεωργική τεχνολογία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό «όπλο» στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και περιλαμβάνει μία σειρά από δράσεις όπως η βελτίωση των αγροτικών μηχανημάτων, η δημιουργία καινούργιων αλλά και η χρήση της τεχνολογίας για μία σειρά από σκοπούς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις