Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

950 εκατ. δολάρια αναζητά η Battery Ventures

Επενδυτικά κεφάλαια ύψους 950 εκατ. δολ. προσπαθεί να συγκεντρώσει η Battery Ventures, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του Bloomberg, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των «side funds» Battery Ventures LP XI και Battery Ventures XI Side Fund LP.

Η αμερικανική φίρμα, γνωστή από τα επενδυτικά προγράμματα της, ασχολείται με νεοφυείς εταιρείες, οι δραστηριότητες των οποίων σχετίζονται με τεχνολογίες αιχμής, δημιουργία λογισμικού, υποδομές δικτύων, ηλεκτρονικό εμπόριο και βιομηχανικές λύσεις.

Τα δύο ξεχωριστά επενδυτικά πλάνα της Battery Ventures, περίπου 650 εκατ. δολ. για το Battery Ventures XI LP και άλλα 300 εκατ. δολ. για το Battery Ventures XI Side Fund LP (το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία νέων συμφωνιών), δεν θα επηρεάσουν το κεντρικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Blοomberg, μέρος αυτών των κεφαλαίων αυτών θα καλυφθεί από τα συνταξιοδοτικά προγράμματα των εργαζομένων της Πολιτείας της Χαβάης, του Σαν Φρανσίσκο, της Αλάσκας (Retirement Management Board και Alaska Permanent Fund) και της Μασαχουσέτης (Pension Reserves Investment Management).

Επενδύσεις από την Battery Ventures, στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν δεχθεί εταιρείες όπως η Blue Jeans Network (πάροχος βιντεοδιάσκεψης), η HotelTonight (κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχεία) και η εταιρεία παράδοσης τροφίμων Sprig.

Battery Ventures _

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις