Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Cisco εξαγοράζει μικρή Startup για να τονώσει τις λύσεις data center

Τα σχέδιά της για εξαγορά της ContainerX ανακοίνωσε  η Cisco. Πρόκειται για μια μικρή startup 8 ατόμων που εξειδικεύεται στην τεχνολογία ανάπτυξης και υποδομών data center, με την ονομασία containers.

Το ποσό της εξαγοράς δεν κατέστη γνωστό. Είναι προφανές ότι η Cisco θα χρησιμοποιήσει την ContainerX για την βελτίωση τω data center της.

Η ContainerX, παρά το μικρό της μέγεθος αποτελείται από άτομα που έχουν εργαστεί προηγουμένως σε μεγάλες εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας όπως οι VMware, Microsoft και Citrix.

Η τεχνολογία containers βοηθά τους προγραμματιστές να χτίζουν  πολύπλοκες εφαρμογές λογισμικού που μπορούν να τρέξουν σε πολλαπλούς παρόχους cloud όπως του Amazon ή τα εσωτερικά data center μιας εταιρείας.

Γνωστές Startup εταιρείες που εστιάζουν στην τεχνολογία containers και στο λογισμικό για data center είναι η Docker, η οποία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 150 εκατ. δολάρια και η Mesosphere που εξασφάλισε 73,5 εκατ. δολάρια το Μάρτιο.

Τον Μάρτιο, η Cisco παρουσίασε ένα νέο προϊόν data center που συνδυάζει το παραδοσιακό λογισμικό διαχείρισης data center με hardware όπως η αποθήκευση, servers και δικτυακός εξοπλισμός.

Σύμφωνα με την Cisco, το νέο προϊόν μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειρίζονται την τεχνολογία containers. Οπότε, με την εξαγορά της ContainerX θα μπορέσει να αναπτύξει το κατάλληλο λογισμικό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις