Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι σχέση η Mastercard με τα οχήματα “επόμενης γενιάς” και τις έξυπνες πόλεις;

Η αυτόνομη και αυτοματοποιημένη οδήγηση απαιτεί τη συνεργασία πολλών ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο, το οποίο θα μετατραπεί σε ένα hub πληροφοριών, επικοινωνίας και πληρωμών!

Mastercard και HERE, η μεγάλη εταιρεία χαρτών, ανακοίνωσαν μερικές μέρες πριν μια συμφωνία για την από κοινού δημιουργία διασυνδεδεμένων υπηρεσιών για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνηση με στόχο τις αγορές μέσα από το ταμπλό του αυτοκινήτου τους αλλά και την αλληλεπίδραση με τους διάφορους προορισμούς σε πραγματικό χρόνο.

Οι δύο εταιρείες θα στηριχτούν στις υπάρχουσες τεχνολογίες ψηφιακών πληρωμών και χαρτογράφησης για να διαμορφώσουν την επόμενη γενιά διασυνδεδεμένων υπηρεσιών στα οχήματα. Οι υλοποιήσεις θα βασιστούν σε παγκόσμια πρότυπα και ανοιχτά API για κλιμακούμενες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα ανακάλυψη σημείων και προσφορών στον κόσμο γύρω μας με αγορές και σχετικές ανταμοιβές πελατών. 

Η Mastercard έχει ήδη σε λειτουργία, αλλά και σε εξέλιξη, υποδομές και συνεργασίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων, ταξιδιωτικές εταιρείες, πρακτορεία μαζικής μεταφοράς και παρόχους κινητής τηλεφωνίας, επιτρέποντας καλύτερες “εμπειρίες” για τους κατοίκους και τους επισκέπτες που ταξιδεύουν προς και εντός των πόλεων με προτάσεις που φτάνουν μέχρι την επιλογή του καταλληλότερου μέσου μεταφοράς την εκάστοτε στιγμή.

Εκτός από την περαιτέρω προώθηση των διασυνδεδεμένων πληρωμών στα οχήματα, οι πρόσθετες περιπτώσεις που θα διερευνηθούν περιλαμβάνουν τις Μεταφορές ως Υπηρεσία (MaaS) αλλά και την διαχείριση της ζήτησης και των προσφορών για διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα  που βασίζονται σε διάφορες τοποθεσίες. Οι λύσεις αυτές θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων και από τις δύο εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Πλατφόρμας Open Location της HERE.

Με αυτό το τρόπο οι πάροχοι μεταφορών και σχετικής υλικοτεχνικής υποστήριξης, οι αρχές των πόλεων και οι τουριστικές αρχές, οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά ακόμα και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα είναι σε θέση να προσφέρουν πληροφορίες, δεδομένα και υπηρεσίες που θα είναι σχετικές με ένα δεδομένη χρονική στιγμή, τοποθεσία και “υποψήφιο πελάτη”.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η HERE θα συμμετάσχει επίσης στην πρωτοβουλία City Possible, μια πρωτοβουλία για την προώθηση νέων μορφών συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για μια πιο ανοικτή και αειφόρο αστική ανάπτυξη.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία χαρτών HERE έχει εξαγοραστεί από μια κοινοπραξία των Audi, BMW, Daimler, Intel και Pioneer, ενώ η Bosch η Continental είναι έτοιμες να γίνουν μέτοχοι το 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις