Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft εξαγόρασε την Social Learning Startup εταιρεία Flipgrid

Στην απόκτηση της Flipgrid, μιας Startup που ειδικεύεται στην δημιουργία εκπαιδευτικών social βίντεο, προχώρησε η Microsoft η οποία με την κίνηση αυτή “χτυπά” την πόρτα των σχολικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια βίντεο-πλατφόρμα συζήτησης που χρησιμοποιείται από περισσότερους από 20 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς και μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Flipgrid δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συζητήσουν και να απαντήσουν σε θεματολογία που τους ενδιαφέρει μέσω βίντεο κλιπ.

Η διαδικασία θυμίζει την δημοφιλή λογική της δημιουργίας ενός απαντητικού βίντεο στο YouTube, που αφορά σε μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα ή ακόμη και σε κάποια είδηση, ενώ η πλατφόρμα του Flipgrid αξιοποιείται από τους μαθητές και τους καθηγητές σε κάτω παραπάνω από 180 χώρες προκειμένου να δομήσουν τις απαιτούμενες ικανότητες της ψηφιακής εποχής αναφορικά με την ανάπτυξη και τον διαμοιρασμό περιεχομένου βίντεο.

Μια από τις καινοτόμες αλλαγές που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Microsoft σε σχέση με το Flipgrid είναι πως θα το διαθέσει εντελώς δωρεάν σα σχολεία, ενώ όσοι εκ των χρηστών-πελατών έχουν ήδη πληρώσει σχετική συνδρομή, αναμένεται να λάβουν μια επιστροφή χρημάτων!

Όπως σημείωσε σχετικά ο Eran Megiddo, Corporate Vice President της Microsoft: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από το γεγονός του σημαντικού βαθμού επίδρασης που είχε το Flipgrid στην διαδικασία του social learning μέχρι σήμερα, ενώ στις άμεσες επιδιώξεις μας είναι να βοηθήσουμε ώστε να μεγαλουργήσει περαιτέρω ενόσω αποτελεί τμήμα της οικογένειας λύσεων, προϊόντων και εφαρμογών της Microsoft”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις