Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple ανοίγει ξανά τα καταστήματα της στην Κίνα

Η Apple ανοίγει ξανά τα καταστήματά της στην Κίνα. Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο Reuters ότι τα 42 καταστήματα της στη χώρα – τα οποία είχαν κλείσει τον Φεβρουάριο λόγω του κορωνοϊόύ – θα επαναλειτουργήσουν από σήμερα.

Η Apple, τον προηγούμενο μήνα είχε δηλώσει ότι δεν θα καταφέρει να “πιάσει” τους στόχους που είχαν τεθεί για τον Μάρτιο, από άποψη εσόδων, αφού πέραν των καταστημάτων που έκλεισαν, μειώθηκε και η παραγωγή της.

Λίγο αργότερα, ο Tim Cook, CEO της Apple, δήλωσε ότι ήταν “αισιόδοξος” ότι η Κίνα είχε θέσει τον ιό “υπό έλεγχο”, κάνοντας λόγο για περιορισμό των νέων κρουσμάτων στη χώρα.

Ο Cook πρόσθεσε ότι πολλοί προμηθευτές της Apple έχουν ξανανοίξει τα εργοστάσια τους στη χώρα. Ανάμεσα σε αυτούς και η Foxconn, ο μεγαλύτερος κατσκευαστής iPhone, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι η παραγωγή στα εργοστάσια της έχει επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Η μείωση των νέων κρουσμάτων που ανέφερε ο Cook φαίνεται, πράγματι, να ισχύει και να συνεχίζεται. Η Wuhan – η κινεζική πόλη από την οποία προήλθε ο ιός – κατέγραψε λιγότερα από 10 νέα κρούσματα για δεύτερη συνεχή μέρα την Παρασκευή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις