Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιάννης Διονάτος: “Οι Startups θα βοηθήσουν στην επιστροφή στην κανονικότητα”

Παραδείγματα νεοφυών επιχειρήσεων που αναδεικνύονται μέσα στην κρίση

Το γεγονός ότι οι Startups και οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη εν μέσω πανδημίας, επισήμανε ο Γιάννης Διονάτος, δημοσιογράφος και εκδότης του Startupper Mag, σε παρέμβαση του στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA.

Η στήριξη αυτή, εξήγησε, μπορεί να γίνει, μεταξύ άλλων, με μείωση εισφορών και φορολογικών βαρών – και πρέπει να γίνει γιατί οι συγκεκριμένες εταιρείες θα βοηθήσουν στην επιστροφή στην κανονικότητα. “Οι Startups ανήκουν στη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διονάτος, σημειώνοντας παράλληλα ότι σταδιακά θα πρέπει να οριοθετείται και το τι σημαίνει μια τέτοια επιχείρηση.

Ο εκδότης του Startupper Mag, τόνισε επίσης, στο πλαίσιο της συζήτησης, ότι οι Startups είναι αυτές που επιβιώνουν σε κάθε περίσταση, αφού στην «καρδιά» τους είναι η τεχνολογία, που δίνει νέες δυνατότητες. Αυτό, αποδεικνύεται, όπως εξήγησε, και στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εταιρείες που αναδείχθηκαν σε αυτήν την κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Διονάτος αναφέρθηκε στην DoctorAnytime, μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα τηλε-ιατρικής που φέρνει τον γιατρό κοντά σε όλους τους ασθενείς με ένα κλικ, τη Melapus, μια εξελιγμένη ψηφιακή πλατφόρμα ψυχικής υγείας με πιστοποιημένους επιστήμονες, ψυχολόγους και ψυχιάτρους και την Among Doctors, μια παγκόσμια επαγγελματική πλατφόρμα διασύνδεσης γιατρών από όλο τον κόσμο. Και οι τρεις αυτές εταιρείες, που “αγγίζουν” το κομμάτι της ψηφιακής υγείας περιλαμβάνονται σε μεγάλα αφιερώματα στο τελευταίο τεύχος του Startupper Mag.

Τέλος, ο Γιάννης Διονάτος έκανε μία αναφορά στη Novoville, την πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να βελτιώσουν την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και να απλουστεύσουν την επικοινωνία με τους Δημότες τους, επισημαίνοντας ότι επιλέχθηκε από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας για να λανσάρει μια νέα ψηφιακή υπηρεσία συνολικής διαχείρισης εθελοντών και διασύνδεσής τους με τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Διονάτου στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”, εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις