Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με φωνητικές εντολές θα μπορούν να ψωνίζουν πλέον οι πελάτες της Carrefour

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ λανσάρει τη νέα, καινοτόμα υπηρεσία σε συνεργασία με τη Google

Ο όμιλος Carrefour, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ παγκοσμίως, λανσάρει σε συνεργασία με την Google μια νέα υπηρεσία αγορών, μέσω φωνητικών εντολών!

Σύμφωνα με κοινή δήλωση, η νέα αυτή υπηρεσία που θα γίνει διαθέσιμη αρχικά στη Γαλλία, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Carrefour να επεκταθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο φαγητού.

“Αυτή η καινοτομία, που αναπτύχθηκε με την Google, θα επιταχύνει περαιτέρω την πορεία της Carrefour στο ηλεκτρονικό εμπόριο”, δήλωσε η Amelie Oudea-Castera, εκτελεστική διευθύντρια ηλεκτρονικού εμπορίου, δεδομένων και ψηφιακού μετασχηματισμού στην Carrefour.

Η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί μέσω του Google Assistant, του ψηφιακού βοηθού της Google. Όσοι χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο εργαλείο στο smartphone τους ή σε άλλες συσκευές, θα μπορούν να συνδέουν τον λογαριασμό τους στη Google με έναν αντίστοιχο λογαριασμό στην Carrefour και να αρχίσουν να προσθέτουν προϊόντα σε μια λίστα αγορών, λέγοντας απλώς τις “κατάλληλες” λέξεις, όπως βούτυρο, γάλα ή άλλα ονόματα προϊόντων ή συγκεκριμένες μάρκες .

Όπως αναφέρει το Reuters, η Carrefour βρίσκεται στη μέση μιας μεγάλης προσπάθειας να αυξήσει τις πωλήσεις και τα κέρδη της και σχεδιάζει να επενδύσει 2,8 δισ. ευρώ στο ψηφιακό εμπόριο μέχρι το τέλος του 2020 καθώς αυξάνει τον ανταγωνισμό της με την Amazon.  Στόχος της είναι να αυξήσει τις ηλεκτρονικές πωλήσεις τροφίμων στα 4,2 δισ. ευρώ έως το 2022 από 1,3 δισ. ευρώ πέρυσι και 1 δισ. ευρώ το 2018.

Σημειώνεται ότι δύο χρόνια πριν, η Carrefour και η Google ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία σχεδιασμένη γύρω από τρεις πρωτοβουλίες: τη διαθεσιμότητα της Carrefour σε έναν νέο ιστότοπο αγορών της Google στη Γαλλία, τη δημιουργία εργαστηρίου καινοτομίας Carrefour-Google και την επιτάχυνση του «ψηφιακού μετασχηματισμού» της Carrefour.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις