Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ispace “σήκωσε” $28 εκατομμύρια εγκαινιάζοντας μια νέα πλατφόρμα σεληνιακών δεδομένων!

Στο ύψος των 28 εκατομμυρίων δολαρίων ανήλθε το ποσό που κατάφερε να αντλήσει κατά τον δεύτερο κύκλο χρηματοδότησής της, η ispace, μία Ιαπωνική startup που σχεδιάζει να καταφέρει να προσεληνώσει έναν ιδιωτικό εκφορτωτή εντός των προσεχών ετών.

Της όλης διαδικασίας ηγήθηκε η IF SPV 1st Investment Partnership (μέσω του Incubate Fund), και περιλαμβάνει χρηματοδότηση από το Space Frontier Fund (ένα ταμείο στο οποίο και συμμετέχουν οι Toyota, Mizuho Bank κ.ά.), την Takasago Thermal Engineering Co. και τη Mitsui Sumitomo. Έπειτα από την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου κύκλου χρηματοδότησης, η ispace έχει συγκεντρώσει συνολικά 125 εκατομμύρια δολάρια.

Με τα «φρέσκα» κεφάλαια που “σήκωσε” η ispace, θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την συνέχιση της ανάπτυξης του εμπορικού οχήματος-εκφόρτωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί πριν από τις προγραμματισμένες διαστημικές αποστολές το 2022 και το 2023, αντίστοιχα. Μάλιστα, η startup σχεδιάζει να αναπτύξει μια μεγαλύτερη έκδοση του σεληνιακού προσγειώμενου οχήματος HAKUTO-R, το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τις επόμενες αποστολές της εταιρείας.

Παράλληλα με την επένδυση, η Ιαπωνική νεοφυής επιχείρηση θεμελιώνει μια καινούρια επιχείρηση ανάπτυξης πλατφόρμας δεδομένων, η οποία με την σειρά της θα αξιοποιήσει τα σεληνιακά δεδομένα που θα συλλέξει προκειμένου να παράσχει σε άλλες εταιρείες, διαστημικούς οργανισμούς, ερευνητικούς οργανισμούς κ.ο.κ. μια άκρως ενημερωμένη όσο και ανανεωμένη βάση δεδομένων για τον προγραμματισμό των δικών τους αποστολών στην σελήνη και ενδεχομένως κάθε άλλης εξέλιξης που μπορεί να έχει εμπορική χροιά και να περιστρέφεται γύρω από την σελήνη.

Η σεληνιακή επιχείρηση δεδομένων που αναπτύσσεται από μέρους της ispace, με την ονομασία “Blueprint Moon”, προβλέπει την αύξηση των επενδύσεων στην ανθρώπινη παρουσία επάνω και πέριξ της σελήνης. Η εμπορευματοποίηση του διαστήματος έχει μέχρι τώρα επικεντρωθεί στο τροχιακό περιβάλλον της Γης, με τη NASA να σχεδιάζει μια σειρά από σεληνιακές αποστολές, καθώς και έναν τροχιακό διαστημικό σταθμό σεληνιακού και διατηρούμενες δραστηριότητες του ανθρώπου στην επιφάνειά της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις